Søg
 

Om musikterapi

Onsdag d. 25. september 2019 kl. 16:00 - 18:00

Musikkens mange parametre bliver bearbejdet forskellige steder i hjernen. Nøje udvalgt musik kan have en dyb og stærk effekt – for eksempel beroligende - men den kan også virke på mange andre måder, som kan bruges konstruktivt i den terapeutiske proces.

Dato
Onsdag d. 25. september 2019
Tid
Kl. 16:00 - 18:00
Sted
Slagelse Psykiatrisygehus
Auditoriet
Fælledvej 6
4200 Slagelse
Pris
Gratis
Tilmelding
Se nedenstående link
TILMELDING: TILMELD DIG HER

IKKE SÅ TOSSET: PsykInfo inviterer til forskningsarrangementer med psykiatriens forskere

Om musikterapi
Lyd, melodi, rytme, klang og dynamik hører til vores meget oprindelige oplevelser. Allerede i livmoderen opfattes disse musikalske kvaliteter, når for eksempel hjerteslaget ændres og moderens stemme ændrer sin melodi og styrke. Oplevelsen og skabelsen af lyde udgør et vigtigt grundlag for kommunikation og interaktion både i nære relationer og mere generelt. Lyd, melodi, rytme, klang og dynamik hører til vores meget oprindelige oplevelser. Allerede i livmoderen opfattes disse musikalske kvaliteter, når for eksempel hjerteslaget ændres og moderens stemme ændrer sin melodi og styrke. Oplevelsen og skabelsen af lyde udgør et vigtigt grundlag for kommunikation og interaktion både i nære relationer og mere generelt.
Musikterapi tager udgangspunkt i disse tidlige erfaringer, som giver adgang til den underliggende pre-verbale verden, som bliver hørbar, håndgribelig og foranderlig i et fælles spil, der involverer sanselighed, relationer, emotioner, tillid og identitet.

Hvorfor og hvordan kan man bruge musik som terapi?
Musikkens mange parametre bliver bearbejdet forskellige steder i hjernen. Nøje udvalgt musik kan have en dyb og stærk effekt – for eksempel beroligende - men den kan også virke på mange andre måder, som kan bruges konstruktivt i den terapeutiske proces. Det er en fordel, at musikken ikke går igennem den verbalt kognitive del af hjernen, men rammer de dybe niveauer direkte, hvor traumesymptomer dannes. Musikkens samlede virkning tages med ind som en støtte og medspiller i den terapeutiske relation.

Til arrangementet fortæller musikterapeut og seniorforsker Torben Moe, musikterapeut og lektor v. AAU Bolette Beck og ph.d. stud. Steen Theis Lund om den konkrete musikterapeutiske metode som anvendes i et forskningsprojekt, der skal måle effekten af musikterapi i arbejdet med traumatiserede flygtninge – hvad behandlingen går ud på og hvornår det virker. Du vil også få mulighed for at lytte til noget af den musik, vi bruger i behandlingerne.

Der livestreames fra arrangementet - følg med på facebook.com/psykinfosjaelland
 
Oprettet
04.07.19
Opdateret
04.07.19
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
​PsykInfo
Farimagsvej 40
4700 Næstved
Tlf. 70 25 02 60