Søg
 

Gymnasie- og hf-optagelse

Fordelingsudvalget for gymnasie- og hf-ansøgere fordeler pladsreservationer til ansøgere til det almene gymnasium og hf.

​Nye regler om optagelse på gymnasiet fra skoleåret 2023/24


Der er nye regler om optagelse på de gymnasiale uddannelser (stx, hf, hhx, htx), som har betydning for dig, der vil søge om optagelse fra skoleåret 2023/2024. 

I juni 2022 vedtog Folketinget ny lovgivning om, hvordan elever skal fordeles på stx, hf, htx og hhx fra skoleåret 2023/2024. Loven ændrer også, hvordan gymnasiernes kapacitet fremover skal fastsættes. 

Elevfordelingen i de nye regler tager fortsat udgangspunkt i ansøgerens prioriteter i den rækkefølge, som ansøgeren har valgt, men der er ikke garanti for at få plads på et bestemt gymnasium. Langt de fleste vil (som i dag) få opfyldt deres førsteprioritet om gymnasie. 

Siden her opdateres løbende med viden om de nye regler, og hvordan det har betydning for dig, der vil søge optagelse på gymnasiet med opstart i 2023. 

Læs indtil da mere om de nye regler for elevfordeling på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside

Fakta om fordeling af ansøgere

I Region Sjælland fordeles der hvert år omkring 6000 ansøgere til det almene gymnasium og 2-årige hf. Langt de fleste får deres 1. prioritet opfyldt.

Ofte stillede spørgsmål om elevfordeling

Behandling af din ansøgning til gymnasiet og HF afhænger af plads på uddannelsesinstitutionen og afstand mellem din bopæl og uddannelsesinstitution.

Genbehandling og klager

Hvis du ikke er tilfreds med den gymnasie- eller hf-plads, du har fået tilbudt, kan du klage.

Oprettet
05.12.11
Opdateret
19.09.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Regional Udvikling
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 59 04 / 57 87 58 31
Telefontid:

Mandag - torsdag: 8.30 - 15.30

Fredag: 8.30 - 15.00Vi har åbent alle hverdage, undtagen hverdage mellem jul og nytår.

Vi holder lukket alle helligdage og weekender.

Hvordan søger jeg gymnasie og HF?

 

​Hvis du vil vide mere om hvordan du søger STX eller HF, eller reglerne for fordeling anbefaler vi at du kigger på Uddannelsesguiden. Her kan du finde film og mere information.

 

Du kan finde informationen på UddannelsesGuiden her.