Søg
 

Busser og tog

Region Sjælland har ansvaret for drift og finansiering af regionale busser og 4 lokalbaner. Målet er at forbedre den kollektive trafik, så flere borgere får mulighed for og lyst til at bruge busser og tog.

Trafik

Movia - bus og tog på Sjælland

Movia er regionernes og kommunernes fælles trafikselskab på Sjælland. Efter bestilling fra regioner og kommuner driver trafikselskabet den offentlige bus og lokalbanetrafik på Sjælland ved hjælp af private busentreprenører og lokalbaneselskaber.

Renovering af Østbanen

Østbanen er en livsnerve for kommunerne i Stevns, Faxe og Køge og afgørende for, at borgere kan komme til arbejde og uddannelse. Skinnerne er snart 40 år gamle og står i dag over for en sporrenovering til 510 mio. kr.

R-net: Hver halve time

R-nettet er et højklasset kollektivt trafiknet bestående af regionale buslinjer og lokalbaner. I Region Sjælland omfatter det 10 regionale buslinjer og tre lokalbaner, der forbinder de større byer i regionen.

Sjælland baner vejen frem

Region Sjælland og kommunerne på Sjælland, Lolland og Falster har i fællesskab udarbejdet trafikudspillet ”Sjælland baner vejen frem”.

Vision for banetrafikken i Region Sjælland

Region Sjælland og kommunerne i regionen har udarbejdet en vision for passagertrafikken med jernbane i Region Sjælland.

Oprettet
24.11.11
Opdateret
19.09.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Regional Udvikling
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 59 04 / 57 87 58 31
Telefontid:

Mandag - torsdag: 8.30 - 15.30

Fredag: 8.30 - 15.00Vi har åbent alle hverdage, undtagen hverdage mellem jul og nytår.

Vi holder lukket alle helligdage og weekender.