Søg
 

R-net: Hver halve time

R-nettet er et højklasset kollektivt trafiknet bestående af regionale buslinjer og lokalbaner. I Region Sjælland omfatter det 10 regionale buslinjer og tre lokalbaner, der forbinder de større byer i regionen.

R-nettet: Nemt til alt hver halve time

​R-nettet er oprindeligt et resultat af Region Sjællands trafikplan 2009. Det omfatter nu også Region Hovedstaden.

Busser og tog kører hver halve time på hverdage fra klokken 6 til klokken 20. Frem til midnat er der time drift. I weekenden køres der hver time fra klokken 7 til midnat.
 
Busserne standser normalt ved alle stoppesteder undervejs, hvis der er passagerer, der skal af eller på. Der er dog enkelte gennemkørende ture på nogle linjer i myldretiden. Lokalbanerne har dels nogle stationer, hvor alle tog standser, og dels nogle steder, hvor der kun standses, hvis der er passagerer, som har trykket på en stopknap i toget eller på perronen.
 
Udvidelsen af antal afgange førte ved indførelsen af R-nettet til en markant stigning i passagertallet.
 

Blå ruter

R-nettet har sit eget logo og sin egen karakteristiske blå farve. Busserne, der er en del af R-nettet, har alle numre, som slutter med et R.

Hvorfor R-nettet?

R-nettet er en del af Region Sjællands trafikplan 2009, der havde til formål at gøre det mere attraktivt at bruge bus og lokalbanetog i Region Sjælland. Det skal være nemt og effektivt at komme rundt i regionen med kollektiv trafik.

Hvordan blev R-nettet til?

R-nettet er udsprunget af Region Sjællands trafikplan, som blev vedtaget af Regionsrådet i maj 2009. Planen blev udarbejdet i samarbejde med Movia og konsulentfirmaet COWI.
De første linjer i R-nettet blev sat i drift i december 2009. Trafikplanen er løbende blevet drøftet med kommunerne i Region Sjælland og to af R-nettets buslinjer er finansieret i fællesskab.
 

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
24.11.11
Opdateret
19.09.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Regional Udvikling
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 59 04 / 57 87 58 31
Telefontid:

Mandag - torsdag: 8.30 - 15.30

Fredag: 8.30 - 15.00Vi har åbent alle hverdage, undtagen hverdage mellem jul og nytår.

Vi holder lukket alle helligdage og weekender.

Movia_ban.png

Se Movia's hjemmeside for køreplaner, kontakt og informationer. 
Movia

 

 Dokumenter og rapporter

 
 

 Projekter - trafik og infrastruktur