Søg
 

STRING

STRING er en politisk medlemsorganisation, der repræsenterer 8 regioner, 5 byer og 14 millioner mennesker i området mellem Hamborg og Oslo.

STRINGs vision er at binde Nordeuropa sammen til en grøn megaregion, internationalt anerkendt som en Green Hub; et internationalt kraftcenter der tiltrækker grønne investeringer, højtkvalificeret arbejdskraft og grønne investeringer.

STRINGs medlemmer er Hamborg og Schleswig-Holstein i Tyskland, Region Syddanmark, Region Sjælland, Region Hovedstaden og Københavns Kommune i Danmark, Malmø, Region Skåne, Region Halland, Gøteborg og Västra Götalandsregionen i Sverige, og Viken Fylkeskommune og Oslo kommune i Norge.

STRINGs vision og strategiske prioriteringer kan læses i STRING’s 2030 strategi her.

Det gør STRING for at skabe en grøn megaregion i Nordeuropa:

  • Fremme af en nordeuropæisk Green Hub: STRING-regionen er allerede hjem for nogle af verdens førende grønne løsninger. Vi er eksperter i vindenergi i Nordtyskland, bioenergi i Sverige, vandrensning i Danmark og solenergi i Norge. I et tæt samarbejde mellem stater, regioner og byer arbejder STRING for udviklingen af fælles rammebetingelser og fælles international markedsføring, som skaber grøn vækst.

  • Udnytte fordelene når Femern-tunnelen åbner: Femern-tunnelen åbner i 2029 og vil forbedre transportforbindelserne i hele STRING-regionen og resten af Europa, samtidig med at den vil reducere rejsetider drastisk. Af erfaring ved vi, at det medfører økonomisk vækst og et større arbejdsmarked, og derfor arbejder vi for at anvende Femern-tunnelen som løftestang for udvikling af hele regionen. Dog ved vi også, at nye faste forbindelser kan indebære øget kapacitetspres på eksisterende infrastruktur og derfor står en opgradering af infrastruktur i hele regionen højt på vores dagsorden.

  • Politisk støtte til faste forbindelser over Øresund: Når Femern-tunnelen åbner i 2029, vil trafikstrømmen over Øresund stige markant. STRING arbejder derfor for at etablere nye faste forbindelser over sundet såsom H-H forbindelse og Øresundsmetroen mellem Malmø og København.

  • Sikre dobbeltspor mellem Oslo og Gøteborg: Strækningen er af EU blevet identificeret som en væsentlig flaskehals for tilhængeligheden i hele Nordeuropa. STRING arbejder derfor på at opgradere den eksisterende jernbanestrækning mellem Gøteborg og Oslo til dobbeltspor til gavn for både økonomien og for målet om dekarbonisering af transportsektoren. 

  • Kortlægning af trafikale flaskehalse: STRING arbejder på at identificere og eliminere vigtige flaskehalse i ScanMed/TEN-T-korridoren mellem Hamborg og Oslo.

  • Brintkorridor fra Oslo til Hamborg: For at nedbringe CO2-udledningen fra transportsektoren arbejder STRING på et innovativt projekt om at oprette en brintkorridor best

 

Læs mere og følg STRING’s arbejde på:
• www.stringnetwork.org
• Twitter: @STRINGorg
• STRING på LinkedIN

Kontakt STRING sekretariatet her. 

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
16.03.17
Opdateret
18.08.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Regional Udvikling
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 59 04 / 57 87 58 31
Telefontid:

Mandag - torsdag: 8.30 - 15.30

Fredag: 8.30 - 15.00Vi har åbent alle hverdage, undtagen hverdage mellem jul og nytår.

Vi holder lukket alle helligdage og weekender.