Søg
 

Indsatser og Initiativer

Sjællands Udviklingsalliance igangsætter løbende en række indsatser og initiativer, som kan følges her.

Sjællands Udviklingsalliance kunne i forbindelse med lanceringen d. 17. august 2020 løfte sløret for de tre første initiativer, der har fokus på at styrke tilflytningen til landsbyerne, at flytte sundhedstilbud tættere på borgerne samt at hjælpe flere unge i arbejde og uddannelse:
 

Styrke tilflytningen til landsbyerne

Stadig flere mennesker vil gerne flytte til og bo i Region Sjælland. Det er en stor beslutning, og ofte vælges de mindre byer fra, når folk vælger bolig. Sjællands Udviklingsalliance vil arbejde for at skabe mere liv og mere tilflytning også i de mindre byer. Derfor arbejder alliancen for at få etableret flere tilflytterboliger i landsbyer. Tilflytterboliger er et afprøvet koncept, der giver potentielle tilflyttere muligheden for at afprøve livet i en landsby, inden de tager den endelige beslutning om at bosætte sig.


Sundhed ud til borgerne

Sundhedsydelser skal tættere på borgerne, og Region Sjælland arbejder målrettet på at tilbyde flere sundhedsydelser lokalt. Nærklinikker, E-hospitalets telefonrådgivning og videokonsultationer er eksempler, der er med til at vise noget af vejen, men der er fortsat brug for at tænke nyt. Sjællands Udviklingsalliance vil arbejde for at udvikle nye samarbejder, hvor uudnyttede lokaler i regionen bringes i spil til at få de regionale sundhedstilbud endnu tættere på de sjællandske borgere.
 

Flere unge i arbejde og uddannelse

Flere unge i Region Sjælland skal have en bedre start på voksenlivet. 11 pct. af de unge mellem 16 og 29 er i dag hverken i arbejde eller uddannelse, men der er brug for dem på fremtidens arbejdsmarked. Der skal tænkes nyt og på tværs af virksomheder, uddannelsesinstitutioner og sociale indsatser for at løse opgaven. Sjællands Udviklingsalliance vil arbejde for, at flere unge får de rette kompetencer til fremtidens arbejdsmarked og kommer væk fra offentlig forsørgelse.
Angiv sidens indhold her!
Oprettet
24.08.20
Opdateret
24.08.20
Link til denne side: