Søg
 

 

​Din søgning i oversigten Sygdom og behandling gav følgende resultater:

 

Brystkræft

Brystkræft er den hyppigst forekommende kræftsygdom hos kvinder i den vestlige verden. Brystkræft ses sjældent før 35-40 års alderen, og hyppigheden stiger med alderen.

Kræft hos børn

Kræft hos børn er yderst sjældent og udgør mindre end én procent af alle kræfttilfælde i Danmark. Alligevel er kræft fortsat den hyppigste dødsårsag hos børn, der bliver ramt af sygdom efter 1-årsalderen.

Kræft i blære eller nyrer

Blærekræft forekommer især hos ældre. Omkring tre gange så mange mænd som kvinder får kræft i blæren, og behandlingen afhænger af sygdommens stadie.

Kræft i bugspytkirtlen

Det er karakteristisk for kræft i bugspytkirtlen, at der ikke er nogen typiske symptomer. Det er årsagen til, at sygdommen ofte opdages sent i forløbet.

Kræft i galdegangene

Galdegangskræft er en sjælden sygdom og særligt før 40-årsalderen. Den eneste måde at helbrede kræft i galdegangene er ved at fjerne svulsten fuldstændigt, så det tilbageværende væv er fri for kræftceller.

Kræft i hjernen

Kræft i hjernen (hjernesvulst) er en forholdsvis sjælden sygdom. Symptomerne varierer og den behandling, der sættes i gang, er afhængig af svulstens placering i hjernen.

Kræft i knogler og bløddele

Kræft i bløddele opstår i muskler, bindevæv, fedtvæv, nerveskeder og kar. 2/3 af tilfældene findes på arme, ben og uden for bryst- og bughulen. Resten af tilfældene findes i de indre organer.

Kræft i leveren

Leverkræft opstår i leverens celler. Hvis kræftknuden er lille, og der er spredning uden for leveren, kan nogle patienter opereres. Andre patienter kan få lokalbehandling rettet direkte mod kræften i leveren.

Kræft i penis, testikel eller prostata

Risikoen for prostatakræft stiger med alderen. Mange mænd vil have mikroskopiske tegn på prostatakræft. Dette betyder imidlertid ikke, at de vil udvikle kliniske tegn på prostatakræft.

Kræft i spiserør, mavesæk og mavemund

Patienter med begrundet mistanke om kræft i spiserør, mavemund eller mavesæk henvises til udredning på en af Region Sjællands kirurgiske afdelinger.

Kræft i tyktarm og endetarm

Ved mistanke om kræft i tyktarm eller endetarm sættes pakkeforløbet i gang. Der er flere måder at behandle kræften på, og den behandling der vælges afhænger af, hvor fremskreden kræften er.

Kræft i ydre kvindelige kønsorganer

Langt de fleste kvinder, der får konstateret kræft i de ydre kønsorganer (vulva), bliver tilbudt operation. Efterbehandling med stråle- eller kemoterapi kan være nødvendig, og nogle få patienter behandles alene med stråleterapi.

Kræft i æggestokkene (ovariecancer)

Æggestokskræft er vanskelig at påvise, og i den første fase af er der få eller ingen symptomer. Efterhånden som svulsten vokser, kan der komme gener i maven. Kræften behandles afhængig af udbredelsen med operation, kemoterapi eller begge dele.

Kræft i øjne og øjenhule

Kræft i øjnene og øjenhulen omfatter flere sygdomme. For eksempel kræft i nethinden, modermærkekræft i regnbuehinden og kræft i øjenhulen.

Kræftpakker

Et pakkeforløb for kræft er et veltilrettelagt forløb, der skal sikre, at du som patient får hurtig udredning og behandling.

Livmoderhalskræft

Livmoderhalskræft opstår i livmoderhalsens celler og skyldes en såkaldt HPV-infektion. Livmoderhalskræft er en seksuelt overført sygdom, og den kan behandles med operation, kemoterapi og stråler.

Lungekræft

Lungekræft opstår i lungernes celler og er en meget alvorlig sygdom. Opdages sygdommen i et tidligt stadie, kan mange patienter helbredes ved operation.

Modermærkekræft

Den væsentligste årsag til modermærkekræft er sollys og solarier. Modermærkekræft forekommer hos alle aldersgrupper, men sjældent hos børn, og hyppigheden stiger med alderen. Modermærkekræft behandles med operation og eventuelt efterfølgende kemoterapi.

Nyrekræft

Nyrekræft er kræft, der opstår i eller omkring nyrerne. Den mest almindelige behandling er operation.

 


Tip til søgning

I Region Sjællands oversigt over sygdomme og behandlingstilbud, kan du søge alfabetisk, efter emne eller efter speciale.

Søg igen

Vær opmærksom på, at listen over sygdomme og behandlinger ikke er udtømmende.

Du kan også søge i Patienthåndbogen på sundhed.dk.

Link til denne side:

Journal på Sundhed.dk

Journal på Sundhed.dk

Se din journal på Sundhed.dk