Søg
 

 

​Din søgning i oversigten Sygdom og behandling gav følgende resultater:

 

Ballonudvidelse

Når blodet har svært ved at strømme igennem en blodåre, kan man åbne den lukkede åre med en lille ballon, så blodet igen kan løbe frit.

Betændelse i hjertesækken

Betændelse i hjertesækken skyldes i de fleste tilfælde en virusinfektion.

Blodprop i hjertet

Ved mistanke om en blodprop i hjertet skal man dreje 112 og køres til skadestuen på nærmeste sygehus.

Blodtryksmåling

Blodtryksmåling en enkel og skånsom undersøgelse, der giver mange gode oplysninger om hjertets og blodkarrenes tilstand.

Forhøjet blodtryk

Mange går rundt med forhøjet blodtryk, fordi det sjældent kan mærkes. Det er derfor vigtigt at blive undersøgt, hvis man har mistanke om forhøjet blodtryk.

Hjerteklapsygdom

Pakkeforløb: Undersøgelser og behandlingsmuligheder i tilfælde af hjerteklapsygdom.

Hjertesmerter (angina pectoris)

Hjertekrampe (angina pectoris) kan føles som en knugende, trykkende smerte eller en sammensnørende fornemmelse bag ved brystbenet, der kan stråle ud i armene og også sommetider til hals, kæbe, mave eller ryg.

Hjertesvigt

Pakkeforløb: Undersøgelser og behandlingsmuligheder i tilfælde af hjertesvigt.

Hjertetamponade

Hjertetamponade er en sammenklemning af hjertet pga. væskeansamling i hjertesækken og hæmmer dermed hjertets pumpefunktion.

Om Hjertepakker

Et pakkeforløb er en måde at tilrette undersøgelser og behandling på for at tilbyde dig et veltilrettelagt forløb med hurtig afklaring af din sygdom og dine behandlingsmuligheder.

Pacemaker

En pacemaker kan forsyne hjertet med elektriske impulser i tilfælde af langsom hjerterytme. Behandlingen foregår på Sjællands Universitetshospital, Roskilde i Region Sjælland.

Rehabilitering

Med rehabilitering er det muligt at mindske fysiske og psykiske følger af en hjertesygdom og højne patientens livskvalitet. Behandlingen foregår på de kardiologiske afdelinger i Region Sjælland.

Stabile hjertekramper

Pakkeforløb: Undersøgelser og behandling i tilfælde af stabile hjertekramper.

Udposning på hovedpulsåren

En udposning på hovedpulsåren er noget, der rammer mange danskere. I Region Sjælland foregår behandlingen på Karkirurgisk Afdeling, Slagelse Sygehus.

Ustabile hjertekramper

Pakkeforløb: Undersøgelser og behandlingsmuligheder i tilfælde af ustabile hjertekramper og/eller lille blodprop i hjertet.

Vindueskiggerben

Vindueskiggerben er smerter i benene, fordi der ikke kommer nok ilt til musklerne på grund af åreforkalkning af karrene i benene.

 


Tip til søgning

I Region Sjællands oversigt over sygdomme og behandlingstilbud, kan du søge alfabetisk, efter emne eller efter speciale.

Søg igen

Vær opmærksom på, at listen over sygdomme og behandlinger ikke er udtømmende.

Du kan også søge i Patienthåndbogen på sundhed.dk.

Link til denne side:

Journal på Sundhed.dk

Journal på Sundhed.dk

Se din journal på Sundhed.dk