Søg
 

Svar på prøven

Du vil inden for ca. 10 dage, efter du har indsendt din prøve, modtage et skriftligt svar, enten pr. brev eller i din e-Boks. Se, hvilke mulige svar du kan få.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Når du har indsendt din prøve, vil du inden for 10 dage modtage et skriftligt svar, enten pr. brev eller i din e-Bok​s. Din egen læge vil også få svaret med mindre, at du framelder dette på Sundhed.dk

  • Log ind med nøglekort på Sundhed.dk/info​
  • Status for tarmkræftscreening og her kan du fjerne flueben ved samtykke til egen læge.

Er der tegn på blod i din prøve, behøver det ikke betyde, at du har kræft. Hæmorider, rifter og polypper kan også forårsage blod i afføringen. Hvis der bliver fundet tegn på tarmkræft, bliver der straks sat et behandlingsforløb i gang.

  • Hvis der ikke er noget unormalt ved din prøve, vil du blive indkaldt næste gang, det er din tur til at blive screenet.

  • Hvis der er fundet tegn på usynligt blod i din prøve, vil du få tilbud om en kikkertundersøgelse. Du bliver indkaldt til kikkert-undersøgelsen, så den bliver foretaget inden for 14 dage.     Kikkertundersøgelse af tyk - og endetarm kaldes også koloskopi.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
25.02.14
Opdateret
01.07.20
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Sekretariatet for Tarmkræftscreening
Næstved Sygehus
Herlufsvænge 14 A, 1. sal
4700 Næstved

Tlf. 56 51 28 28
Hvis du vælger at sende os en e-mail, venligst oplys dit telefonnummer, din fødselsdato og adresse, så vi har mulighed for at kontakte dig.

Telefontid:
Hverdage kl. 8 - 12


Lukket i weekender og på helligdage.
 

 Hvornår?