Søg
 

Sundhedsprofilen 2021

Sundhedsprofilen er en undersøgelse af trivsel, sundhed og sygdom blandt borgere over 16 år i Region Sjælland.

Billede til SP hjemmeside forside 210 x 80 mm.jpg

I starten af 2021 modtager 34.000 tilfældigt udvalgte borgere i Region Sjælland spørgeskemaet 'Hvordan har du det?'. Spørgeskemaet udsendes som en del af en stor landsdækkende undersøgelse, der har til formål at beskrive borgernes trivsel, sundhed og sygdom. Svarene danner grundlag for udarbejdelse af regionens fjerde sundhedsprofil, som udkommer i foråret 2022.

Hvorfor er undersøgelsen vigtig?
Gennem svarene fra spørgeskemaet får kommunerne og Region Sjælland et indgående og uvurderligt kendskab til borgernes sundhed. Data bliver brugt til at følge op på, planlægge og gennemføre indsatser, som skal forbedre borgernes trivsel og sundhedstilstand.

Når borgernes oplysninger om egen sundhedstilstand bliver holdt sammen med oplysninger om for eksempel deres køn, alder eller arbejdssituation, bliver sundhedsprofilundersøgelsen et væsentligt redskab, der kan pege på sundhedsmæssige udfordringer i regionen og de enkelte kommuner.

Undersøgelsen danner således basis for at fastlægge sundhedspolitik på forskellige niveauer. Den sætter fokus på, om der er specifikke grupper af borgere, der har behov for en særlig forebyggelses- eller sundhedsindsats i både den enkelte kommune, Region Sjælland og i hele landet.

Har du modtaget et spørgeskema?
Det er vigtigt, at mange vælger at besvare spørgeskemaet, for at undersøgelsen kan give det bedste billede af sundhedstilstanden i regionen og de enkelte kommuner. Jo flere, der udfylder skemaet, jo mere repræsentativ og dermed brugbar er undersøgelsen.

Hvis du er udvalgt til at deltage i undersøgelsen, har du modtaget en invitation enten i din digitale postkasse (e-Boks) eller fysiske postkasse.
 
Hvis du har modtaget et invitationsbrev, kan du logge ind og besvare på www.svar2021.dk.
Har du spørgsmål til undersøgelsen eller din deltagelse? Læs de oftest stillede spørgsmål.

Præmier

Som tak for hjælpen trækker vi lod om præmier blandt deltagerne.

Ofte stillede spørgsmål

På denne side finder du svar på ofte stillede spørgsmål i forbindelse med udfyldelse af spørgeskemaet for Sundhedsprofilen 2021.

Om sundhedsprofilen

Sundhedsprofilen beskriver vores trivsel, sundhed, sundhedsvaner og sygdom på baggrund af spørgeskemaundersøgelsen ”Hvordan har du det?”.

Kommunikationsmateriale

Hent kommunikationsmateriale til Sundhedsprofilen 2021.

Tidligere sundhedsprofiler

Oprettet
09.11.20
Opdateret
26.01.21
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Sundhedsprofilen
Region Sjælland
Data og udviklingsstøtte
Alléen 15
4180 Sorø

 

 ​Har du modtaget et spørgeskema i e-Boks eller fysiske postkasse.

 


Hvis du har modtaget spørgeskemaet, kan du logge ind og besvare det på www.svar2021.dk.


Har du spørgsmål til undersøgelsen eller din deltagelse? Læs de oftest stillede spørgsmål.