Søg
 

Sundhedsfagligt indhold

Det sundhedsfaglige grundlag for udbredelsen af TeleKOL er blandt andet at højne mestringsevnen og livskvaliteten hos borgere med svær KOL

Landsdel Sjællands sundhedsfaglige koncept for TeleKOL er som udgangspunkt tilsvarende de nationale anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Konceptet suppleres med en symptomscore, angstscore, temperatur og slimscore, inhalationsteknik samt en selvhjælpsplan. 

Selvhjælpsplanen, målinger og samtaler med den monitoreringsansvarlige sygeplejerske er centrale elementer i TeleKOL. Selvhjælpsplanen skal fungere som et samarbejdsredskab mellem borgeren og alle de aktører der indgår i borgerens KOL forløb. Det betyder, at de aftaler, som forskellige sundhedsfaglige medarbejdere laver med borgeren omkring håndtering af KOL skal fremgå af planen. På den måde kan sundhedsfaglige medarbejdere altid orientere sig i planen, ligesom borgeren kan få et samlet overblik over håndtering af KOL i hverdagen og styrkes i at genkende og reagere på selv små symptomer og ændringer i egen helbredstilstand.

Hent det sundhedsfaglige indhold i kort version her:

Hent det sundhedsfaglige indhold i lang version her:

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
29.01.20
Opdateret
13.09.22
Link til denne side:
TeleKOL
Nørregade 54
IT Projekthuset
4100 Ringsted


Programleder:
Erik Arne Melbye - emelb@regionsjaelland.dk

&

Daglig leder, Kompetencecenter for lungesygdom
Marianne Neerup Andersen - mnan@regionsjaelland.dk

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk