Kompetenceudviklingen består af fremmødeundervisning, hvor de færdigheder man har med sig i forvejen og den e-læring man har taget forud for undervisningen bliver konkrete i forhold til TeleKOL. Fremmødeundervisningen vil blandt andet give mulighed for at afprøve forskellige færdigheder i forhold til borgere der er på vej i en forværring eller hjælpe en borger med at mestre KOL.
Fremmødeundervisningen bidrager også til, at de monitoreringsansvarlige får styrket relationen og samarbejdet med andre monitoreringsansvarlige i nabokommunerne og det lokale sygehus omkring TeleKOL. Der er derfor lagt vægt på, at fremmødeundervisningen bliver afviklet inden for Kommune, Sygehus, Samarbejde (KKS) geografien med henblik på at understøtte samarbejdet omkring TeleKOL.
Undervisningen er tilrettelagt ud fra forskellige temaer, og fordeles over fem undervisningsdage. Læringsmålene for undervisningen er, at der skal opnås kompetencer og færdigheder inden for følgende områder; sundhedsfaglige, sundhedspædagogiske og kommunikative, sundhedsteknologiske og det organisatoriske. I fremmødeundervisningen vil indholdet sættes i relation med arbejdsgangsbeskrivelserne for at sikre at de deltagende oplever en sammenhæng.
Tilmelding og yderligere informationer omkring fremmødeundervisningen kan findes på Kompetencecenter for lungesygdoms hjemmeside.