Søg
 

5.4 Praktiserende speciallæger

Ud over den praktiserende læge har Region Sjælland en række andre sundhedstilbud inden et sygehusbesøg kan blive nødvendigt.

Når sygdomme og symptomer bliver lidt mere komplicerede og lidt sjældnere er det ikke sikkert, at den praktiserende læge har mulighed for selv at udrede eller behandle patienten. Den praktiserende læge har i disse situationer mulighed for at henvise patienten til en praktiserende speciallæge.

Praktiserende speciallæger er selvstændige erhvervsdrivende, der har en aftale (overenskomst) med regionen om at behandle regionens borgere. Der findes praktiserende speciallæger inden for en række forskellige specialer. Der er flest øre-, næse- og halslæger, øjenlæger, hudlæger og psykiatere.

Hvordan kommer man til en speciallæge?

Patienter behøver ikke en henvisning fra sin praktiserende læge, men kan bestille tid direkte, hvis der er brug for en øjenlæge eller en øre-næse-hals læge. I de øvrige specialer skal patienter have en henvisning fra den praktiserende læge. Patienter kan frit vælge, hvilken praktiserende speciallæge de vil henvises til i hele landet.

Speciallægehjælp i yderområder

Region Sjælland arbejder tæt sammen med de praktiserende speciallæger om at skabe en god speciallægedækning i hele regionen. Men det kan til tider være udfordrende at få speciallægepraksisser besat i yderområder.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
17.05.16
Opdateret
14.11.19
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Det nære Sundhedsvæsen
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 57 87