Søg
 

Om Steno Diabetes Center Sjælland

Steno Diabetes Center Sjælland skal styrke diabetesindsatsen i Region Sjælland & sikre høj og ensartet kvalitet - også for de mest sårbare patienter.

I efteråret 2017 vedtog regionsrådet i Region Sjælland og Novo Nordisk Fondens bestyrelse en fælles vision om at styrke diabetesindsatsen i Region Sjælland ved at etablere Steno Diabetes Center Sjælland (SDCS). Centret blev etableret 1. januar 2019.

Ambitionen med centret er at give et løft til behandlingens kvalitet og tilgængelighed samt til forskning i og udvikling af diabetesindsatsen. Indsatsen er målrettet personer med diabetes samt personer i høj risiko for at udvikle diabetes. Som et vigtigt element i dette vil SDCS skabe et behandlingstilbud, hvis diversitet sikrer, at alle patienter kan inkluderes, og ulighed i sundhed i relation til diabetes reduceres.
 

En del af en national diabetesindsats

SDCS er en del af et nationalt netværk af diabetescentre i de fem regioner, alle støttet af Novo Nordisk Fonden. Sammen skal centrene arbejde for, at personer i Danmark med diabetes lever bedre og længere med færre komplikationer og øget livskvalitet. Centrene skal opbygge verdens bedste tilbud om forebyggelse og behandling af diabetes og sikre, at dansk diabetesbehandling og -forskning forbliver internationalt førende.
 
Læs mere om organisering
Oprettet
16.07.19
Opdateret
26.11.19
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Steno Diabetes Center Sjælland
Akacievej 7, 1.sal.
4300 Holbæk
 

 Om