Søg
 

Rent praktisk

Find svar på hvordan vi håndterer attester, forsikring og samarbejdsaftaler - og hvorfor

​​ 
 

Attester

Afhængig af det virke du sk​al udføre kan sygehuset indhente straffeattest og børneattest.

  • ​​​Du kan blive bedt om at fremvise straffeattest, inden du starter som frivillig. Vurdering af dette sker lokalt på sygehuset i forhold til det virke, som du tænkes at skulle udføre.  
  • Der bliver altid indhentet børneattest på frivillige, der er i kontakt med børn, inden du starter som frivillig.

Indhentning af attester tager udgangspunkt i Regions Sjællands retningslinjer for ansat personale (PDF).​​​

Forsikring

Afhængig af hvilken ulykke du måtte komme ud for er du enten dækket af sygehuset eller den forening, du er registreret i. Spørg din frivillighedskoordinator.

Samarbejdsaftale

Det er vigtigt at få afstemt forventninger og formaliseret samarbejdet inden du starter. ​I Region Sjælland anbefaler vi, at der laves en samarbejdsaftale, når frivillige og professionelle skal samarbejde. 

Aftalerne laves lokalt for det enkelte samarbejde, men skal leve op til de overordnede kriterier, som fremgår af Region Sjællands frivilligpolitik (PDF) og spillereglerne for aftaler mellem frivillige og ansatte i den offentlige sektor (PDF).

Sygehusene i Region Sjælland har som oftest indgået en samarbejdsaftale med en frivillig organisation, som fx Røde Kors.

Introduktion og udvikling

Inden du starter vil du modtage en grundig introduktion til dine opgaver. På nogle sygehuse, afhængig af din funktion, vil du få tilknyttet en 'mentor' på dine første vagter.

De enkelte sygehuse vil med jævne mellemrum afholde temadage med emner af oplysende og praktisk karakter, som vil gavne dit virke som frivillig i Region Sjælland. Her vil du også få mulighed for at møde dine kolleger, som indgår i andre funktioner og på andre vagter end dig.

En gang årligt afholdes derudover en stor fælles temadag for alle Røde Kors frivillige i Region Sjælland.

Hygiejne

Et af de emner du vil få gennemgået på din introduktion, og som er af stor vigtighed på et sygehus, er viden om korrekt håndhygiejne og afbrydelse af smitteveje. 

Se videoen herunder og bliv klogere på hygiejne som frivillig.

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=8b1fa835e03ae6f5b5df9930c9afa910&source=embed&photo%5fid=73144473">​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
16.07.21
Opdateret
12.07.22
Link til denne side:
Andre sider under Samarbejdet
 

 Visitkortvælger

 

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk