Søg
 

Journal fra sygehus (e-journal)

e-journalen giver adgang til, at du kan se din patientjournal fra offentlige sygehuse på nettet.

Med e-journalen kan du selv læse og printe dine journaldata fra offentlige sygehuse. Du skal være fyldt 15 år og have et NemID. e-journalen rummer oplysninger fra 1. december 2009.

Sundhedspersoner har også adgang
Hvis du er i behandling hos eller i konsultation med din egen læge, en vagtlæge eller i behandling på sygehuse i andre regioner, giver e-journal mulighed for, at læger straks kan hente dine journaldata fra tidligere behandling på offentlige sygehuse. Det giver lægerne mulighed for at give dig en bedre behandling. Du kan også frabede dig, at de indhenter oplysningerne.

Formålet med e-journal
e-journal giver patienter, praktiserende læger og speciallæger i hele landet adgang til journaldata fra sygehusene.

Med e-journalen forbedres kvalitet og sikkerhed i patientbehandling ved at skabe sammenhængende forløb, hvor relevante oplysninger kan deles mellem sygehuse og praktiserende læger.


Spørgsmål og svar om e-journal

Her kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål om e-Journal.

Hvordan bruger man e-journal?
For at se din patientjournal, skal du logge ind på ”min e-journal” på med digital signatur. Har du ikke en digital signatur, kan du bestille en gratis på Man skal være 15 år for at få digital signatur.

Når du har åbnet e-journal, ser du en oversigt over de behandlingsforløb, der er overført til e-journal. Herfra kan du klikke dig ned på et behandlingsforløb for at se detaljer.

Hvem kan bruge e-journal?
Alle som har et personnummer (cpr) og som er fyldt 15 år.

Børn og unge under 15 år kan ikke bruge e-journal. Det er heller ikke muligt for forældre at se e-journal for deres børn. 

Praktiserende læger, speciallæger, læger og godkendte grupper af sundhedspersoner på sygehuse kan bruge e-journal til at hente journaloplysninger for deres patienter – også patienter under 15 år. Du kan frabede dig, at de indhenter oplysningerne.

Kan jeg se journaldata fra min behandling?
Det afhænger af, hvor og hvornår du har været i behandling. Du kan se oplysninger fra regionens sygehuse, hvis du har været i behandling fra 1. december 2009 og frem.

Hvad kan man forvente at se i e-journalen?
e-journal indeholder alle de grundlæggende oplysninger om din sygdom (diagnose), behandling (procedurer for hvert behandlingsforløb i regionen), udskrivningsbrev samt skadebrev, som opsummerer behandlingen.

Derudover indeholder e-journal de notater, som lægerne fører over undersøgelser og behandling.

Hvorfor kan det være svært at læse i e-journal?
Journalens sikrer præcis kommunikation mellem læger. Derfor er sproget i journalen ikke hverdagssprog, men nærmere ”lægesprog”. Du må forvente, at der anvendes mange forkortelser og fagudtryk.

Hvor kan man henvende sig?
Hvis du har spørgsmål til, hvordan e-journal bruges, henviser vi til information og brugervejledning om e-journal på .

Hvis du har spørgsmål til indholdet i din journal, skal du henvende sig til den afdeling på sygehuset, hvor du er blevet behandlet - eller for mere generelle spørgsmål til Region Sjællands patientvejledere.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
30.01.12
Opdateret
05.11.19
Link til denne side:

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk