Søg
 

Hørehjælpemidler

 

Høreapparater

Regionsrådet yder tilskud til høreapparatbehandling til personer over 18 år jf. Sundhedsloven § 73a og Bekendtgørelse om høreapparatbehandling

For børn og unge under 18 år er høreapparater en sygehusbehandling. Det er regionen, der leverer og betaler høreapparatbehandling.

Høreapparater - BAHA

​BAHA (bone anchored hearing aid) er et benforankret høreapparat, som anvendes til, hvor det af fysiologiske årsager ikke er muligt at anvende et almindeligt høreapparat, og hvor operation i mellemøret ikke er en mulighed. En skrue opereres ind i kranieknoglen, hvorefter apparatet kan trykkes på.

BAHA opereres ind og er dermed et behandlingsredskab, som regionen har ansvar for at udlevere og betale jf. afgrænsningscirkulæret.

Tinnitus puder
Tinnitus-pude eller lyd-pude er en hovedpude med små integrerede højtalere. Den kan tilkobles en almindelig cd-afspiller eller en lydgenerator. Stilhed gør oplevelsen af tinnitus og lysoverfølsomhed værre og erfaringer viser, at en harmonisk baggrundslyd har en gunstig virkning på oplevelsen af tinnitus.
 
Ved sygehusbehandling, tilstanden ikke stationær:
Tinnituspude kan indgå som et behandlingsredskab i behandlingen af tinnitus, se Afgrænsningscirkulæret
Det er den sygehusafdeling, som ordinerer behandlingen, der skal udlevere tinnituspude som behandlingsredskab. Regionen bevilger det bedst egnede hjælpemiddel, der opfylder behovet. 
Oprettet
05.10.15
Opdateret
04.09.20
Link til denne side:

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk