Søg
 

Udvidet frit sygehusvalg

Hvis ventetiden på din behandling overstiger 30 dage, kan du som udgangspunkt vælge at blive behandlet på et privat sygehus.

​Din ret til at benytte det udvidede frie sygehusvalg

Du skal tilbydes behandling inden for 30 dage regnet fra den dato, hvor din udredning er afsluttet. 

Retten til at benytte det udvidede frie sygehusvalg træder derfor i kraft, hvis du skal vente mere end 30 dage på behandling på sygehuset. 

Det betyder, at du har ret til at vælge behandling på et privat aftalesygehus, hvis ventetiden til forundersøgelse eller behandling overstiger mere end 30 dage på regionens sygehuse eller samarbejdssygehuse.

​Se video om din ret til udvidet frit sygehusvalg

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=10b6c9ef43da836c0ed70ea44ab030ed&source=embed&photo%5fid=12179350">

Hvor længe gælder udvidet frit sygehusvalg?
Uanset hvornår du er blevet henvist til en behandling, kan du, hvis der stadig er over en måned til den tid du har fået, kontakte din afdeling for at undersøge mulighederne for at blive behandlet et andet sted tidligere.
 
Flere informationer
Læs mere om udvidet frit sygehusvalg på www.sundhed.​dk​, hvor du også kan se hvilke private aftalesygehuse regionerne samarbejder med.
 
Se valgmuligheder og ventetider i forbindelse med frit sygehusvalg og udvidet frit sygehusvalg her:​​

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
21.12.11
Opdateret
13.06.22
Link til denne side:
Andre sider under Sygehusvalg og ventetid
 

 Kontakt

 
Patientvejledningen
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø


Tlf. 70 15 50 01
Telefontid: Mandag til fredag kl. 9.00 - 12.00Der kan forekomme enkelte ændringer i telefontiden. De vil i så fald fremgå af Patientvejledningens telefonsvarer.

Samarbejdssygehuse


Samarbejdssygehuse har en aftale med Region Sjælland og gælder kun for regionenes egne borgere. Samarbejdssygehusene kan være både offentlige og private.

Private aftalesygehuse


Private aftalesygehuse har aftale med Danske Regioner og gælder for patienter i hele landet - men kun henvist fra regionen.

 

 Mere om sygehusvalg og ventetid:

 
 

 Behandling i udlandet

 

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk