Søg
 

Planlagt behandling i andet EU/EØS-land - S2

Hvis du er henvist til en sygehusbehandling her i landet,  har du mulighed for at få dækket dine udgifter til behandling på et offentligt sygehus i et andet EU-/EØS land end Danmark.

Det anbefales, at du inden en behandling påbegyndes, tager kontakt til din bopælsregion for at få råd og vejledning om dine muligheder og rettigheder i forhold til EU-reglerne.

Du kan altid kontakte Patientvejledningen i Region Sjælland: patientvejledningen@regionsjaelland.dk eller på telefon: 70 15 50 01

Rettidig behandling og udstedelse af en S2

Hvis du er henvist til behandling på et sygehus og denne ikke kan tilbydes rettidigt på et af regionens sygehuse eller et andet offentligt sygehus eller på et privat aftalesygehus her i landet, har du ret til at få din behandling på et offentligt sygehus i et andet EU-/EØS land til udgift for din bopælsregion. Det skal forinden ansøge din bopælsregion om kaution til din behandling – en såkaldt S2.

Rettidighed i denne sammenhæng bygger på en lægefaglig vurdering af din helbredssituation og din sygdoms forventede udvikling. Det er din bopælsregion der vurderer, om din behandling er rettidig og dermed om fristen til behandling er forsvarlig ud fra en samlet lægefaglig vurdering.

Ansøgningsskema om forhåndsgodkendelse (Word)​​

Planlagt behandling i andet EU/EØS-land - refusion

Hvis du er henvist til behandling på et sygehus, har du mulighed for at vælge at få din behandling på et sygehus i et andet EU-/EØS land, og så efterfølgende få refunderet dine behandlingsudgifter helt eller delvist.

Refusion ydes både til andre offentlige og private sygehuse i andet EU-/EØS land.

Der er en række betingelser, der skal være opfyldt:

  • ​Du kan kun få refusion, hvis behandlingen er den samme eller svarende til den behandling du er henvist til her i Danmark​
  • Du skal selv indhente et behandlingstilbud
  • Du skal være henvist til en sygehusbehandling​

For behandlinger der kræver indlæggelse mere end 1 nat eller særligt specialiserede behandlinger opført på Sundhedsstyrelsen liste, kræves der en forhåndsgodkendelse fra din bopælsregion.

Ansøgningsskema om forhåndsgodkendelse (pdf)​

På følgende link kan du læse mere om reglerne for planlagt behandling i udlandet:


Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
03.08.16
Opdateret
09.08.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Patientvejledningen
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø


Tlf. 70 15 50 01
Telefontid: Mandag til fredag kl. 9.00 - 12.00Der kan forekomme enkelte ændringer i telefontiden. De vil i så fald fremgå af Patientvejledningens telefonsvarer.

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk