Søg
 

Behandling i et EU/EØS-land

Læs mere om dine muligheder for at få dækket udgifter til behandling i andre EU/EØS-lande og Schweiz.

Dine muligheder for at få dækket udgifter til behandling i andre EU-/EØS-lande og Schweiz afhænger af:

  • om du får behov for behandling, mens du opholder dig i et andet EU-/EØS-land eller Schweiz (som udgangspunkt EU-sygesikringskortet) 
  • om du søger planlagt behandling i et andet EU-/EØS- land 
  • om du bor i et andet EU-/EØS-land eller Schweiz og er sygesikret i Danmark fx som grænsearbejder eller modtager af dansk pension. 

Reglerne for sygehusbehandling i andet EU-/EØS land er komplicerede og det anbefales derfor, at du forud for aftalt eller påbegyndt behandling, søger råd og vejledning hos Region Sjællands Patientvejledning eller hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Ved behov for akut sygehjælp under rejse eller ophold i andet EU-/EØS land, skal du altid sikre at medbringe et gyldigt blåt EU-sygesikringskort. Det blå EU-sygesikringskort kan bestilles på Borger.dk: Det blå EU-sygesikringskort​​.

Du kan læse mere om reglerne for det blå EU sygesikringskort, herunder hvilke særlige forhold der gælder for de enkelte medlemsstater i EU og for EØS landene samt Schweiz på: 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
03.08.16
Opdateret
09.08.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Patientvejledningen
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø


Tlf. 70 15 50 01
Telefontid: Mandag til fredag kl. 9.00 - 12.00Der kan forekomme enkelte ændringer i telefontiden. De vil i så fald fremgå af Patientvejledningens telefonsvarer.

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk