Nyheder og presse om forskning

Find nyheder og pressemeddelelser om forskning i Region Sjælland.

Milliondonation til forskning i overset øjensygdom

Forskning i nye behandlinger af øjensygdommen AMD får 12,5 millioner kroner fra VELUX FONDEN. Donationen til øjenforskningen bevilges til professor og forskningsleder Torben Lykke Sørensen på Øjenafdelingen på Sjællands Universitetshospital, Roskilde.
05.10.18

Behandling af forhøjet blodtryk bliver digital

En mobilapp vil i fremtiden kunne hjælpe læge og patient til sammen at finde og fastholde den mest effektive behandling for forhøjet blodtryk. Professor på Holbæk Sygehus er ved at udvikle appen, der også skaber mere sammenhæng i sundhedsvæsenet.
01.10.18

Ny professor vil klarlægge genetiske markører inden for arvelige lungesygdomme

Morten Dahl er udnævnt som professor i lungegenetik ved Institut for Klinisk Medicin på Klinisk Biokemisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital.
28.09.18

En underskrift til 835 millioner - og et bedre liv med diabetes

Et bedre og længere liv for alle mennesker med diabetes i Region Sjælland - og en særlig håndsrækning til de socialt og psykisk sårbare diabetespatienter.
17.09.18

Stor donation fra Karen Elise Jensens Fond støtter forskning om K-vitamins gavnlige effekt for dialysepatienter

Et forskningsprojekt på Sjællands Universitetshospital i Roskilde skal de næste to år undersøge effekten af K-vitamin på dialysepatienters øgede risiko for åreforkalkning og knogleskørhed. Karen Elise Jensens Fond støtter med tre millioner kroner.
12.09.18

​​​​

03.04.14
13.11.17

Produktion, Forskning og Innovation (PFI)
Tilmeld dig nyhedsbrevet for Forskning

Tilmeld dig nyhedsbrevet for Innovation

Følg os på Facebook, LinkedIn og Twitter.

Nyhedsbreve om forskning

Sygehusene 2022

Ny sygehusstruktur skal realiseres frem til 2022.