Om fonden
Region Sjællands Sundhedsvidenskabelige forskningsfond yder støtte til forskningsprojekter forestået af personale ansat ved de somatiske sygehuse, Psykiatrien samt i praksissektoren i Region Sjælland.
Formål
Fondens formål er at støtte forskning som frembringer resultater med fokus på patienters og borgeres sundhed, er af en høj videnskabelig kvalitet, udføres i og af ansatte i Region Sjælland og medvirker til udmøntning af Region Sjællands Politik for Sundhedsforskning 2019-2022.
Fonden tilgodeser alle forskningsdiscipliner og forskning inden for alle fagområder, faggrupper og præ- og para- og kliniske funktioner og har fokus i etablering af forskerstillinger, der kombinerer klinik og forskning samt forskeruddannelse som f.eks. ph.d.
Fonden støtter både den nye spirende forskning og den etablerende stærke forskning, og den forskning der udføres med andre parter interne som eksterne.
Fonden har i årets opslag et særligt fokus på projekter, der fremmer udbredelsen og løft af forskningen bredt i regionen. Derfor prioriteres i fonden projekter som udspringer af forskningssamarbejde mellem den spirende forskning og den stærke og etablerede forskning i Region Sjælland på regionens sygehuse og enheder.
For at opnå støtte skal ansøger være ansat i regionen og søge til aktiviteter i regionen.
Hvem kan søge fonden?
Forskningsfonden kan søges af alle ansatte i Region Sjælland, som er kvalificerede til at forske, og hvis sundhedsvidenskabelige forskningsprojekt er forankret enten i en institution under Region Sjælland (hospitaler, psykiatri, handicap og administrative enheder) eller ved en privat praksis (med ydernummer i Region Sjælland).
Hvad kan der søges penge til?t
Ansøgere kan søge om midler til:
- frikøb af projektmedarbejdere, herunder lønudgifter for ansatte i forskeruddannelse (men ikke løn til fastansatte forskere)
- introduktionsstipendier til forberedelse af ph.d.-ansøgning
- medfinansiering af ph.d.-stipendier (som udgangspunkt ½års løn) og med projekt start tidligst 1. januar 2022
- frikøb af post doc.
Der ydes kun begrænset støtte til driftsmidler som kliniske og parakliniske tjenesteydelser som analyser af blodprøver, særlige billeddiagnostiske undersøgelser mv., teknisk/statistisk konsulentbistand, udgivelse af skriftlige publikationer og projektrelaterede studierejser og konferencer.
Dækning af studieafgift og annuum for ph.d.-studerende skal fortsat søges ved separat ansøgning.
Hvor meget kan der søges?
Minimumsbeløbet for ansøgning er 150.000 kr. og højeste støtte er 800.000 kr. En afdeling kan som udgangspunkt maksimalt opnå bevilling på i alt 800.00 kr. fordelt på et eller flere projekter.
Ansøgningsprocedure
Ansøgning kan alene ske via ansøgningssystemet/efond, og ikke via email eller andre veje.
Du finder links til tidligere opslag herunder adgang ansøgningssystemet/efond og vejledning i kolonnen til højre.