Søg
 

Bestil tid til vaccination

Sådan bestiller du tid eller dropper ind til COVID-19 vaccine i Region Sjælland. Meld afbud hvis du har bliver syg, så en anden kan få vaccinen.

Video: Sådan bestiller du tid.
Se undertekstet film om tidsbestilling til vaccination.

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=72876aa7cbd750de0d770cfc56432863&source=embed&photo%5fid=67909962">​

Download 'Sådan bestiller du tid til vaccination' som pdf.​​
Listen or read information and about COVID-19 in other languages​

Invitation til vaccination

Alle har nu modtaget indkaldelse til vaccination med en invitation i e-Boks. Hvis du er fritaget for e-Boks, får du et brev med posten. 

Én gang om ugen sender vi invitation til dig, der kommer ind i en af målgrupperne for vaccination.

Tider til vaccination bliver åbnet løbende i takt med at vacciner bliver leveret til Danmark.

Se status på vaccineindsatsen i Region Sjælland

Drop-in vaccination uden tidsbestilling

Hvis du er 15 år og derover kan du stille dig i kø til drop-in vaccination uden tidsbestilling på udvalgte vaccinationssteder. Så kan du blive vaccineret, når det passer dig. Hvis du vil undgå kø, så kan du stadig bestille tid. 

Børn på 12-14 år kan blive vaccineret på seks vaccinationsteder, når de bliver fulgt af en forælder. De seks steder har alle en læge tilrådighed:

 • ​Holbæk

 • Køge

 • Næstved 

 • Maribo

 • Roskilde

 • Slagelse. 

Klik på knappen og Bestil tid til vaccine på www.vacciner.dk ​

Ændret periode mellem to vaccinationer

Hvis du bestiller tid til vaccination i dag, skal du være opmærksom på, at tidsintervallet mellem 1. og 2. vaccination er ændret. Det sker for at der kan komme hurtigere immunitet i befolkningen. ​​

Det betyder, at du med Pfizer-vaccine kan bestille tid til 2. vaccination 21-42 dage efter din 1. vaccination. For Moderna-vaccinen er det 28 dage.

Du kan også blive vaccineret under din ferie i en anden region. Det behøver ikke være samme vaccinationscenter.

Du kan selv ændre tid og sted på vacciner.dk eller ved at ringe til Corona Callcenter, hvis du ønsker at blive vaccineret i Region Sjælland.​

Ledige tider

Vi opretter løbende nye tider til booking, når der er sikkerhed for, at der er vacciner til det. Oplever du, at du ikke kan finde en ledig tid, opfordres du til at forsøge senere.​ 

Systemet til tidsbestilling kan af og til være langsomt på grund af stort pres. Corona Call Center arbejder i samme system, og kan derfor ikke hjælpe med at bestille hurtigere.

Du kan se ledige tider på vacciner.dk

Ventetid på vaccinationscenter

I Region Sjælland har borgere maksimalt 20 kilometer til nærmeste vaccinationscenter. Alle kan derfor blive vaccineret tæt på deres bopæl.

Vaccinationscentrene har forskellig kapacitet, derfor kan være op til flere ugers ventetid for at få en ledig tid i nogle centre. Vær opmærksom på, at du frit kan bestille tid til vaccination i hele Danmark, når du har fået din invitation. 

Hvis du finder ventetiden i dit nærmeste center for lang, har du mulighed for at bestille tid på et andet vaccinationscenter, hvor der er ledige tider. Du er sikret en vaccine, hvis du ønsker det. 

Når du har fået din invitation, kan du bestille tid til det tidspunkt, der passer dig. Invitationen bliver ikke forældet, så længe vaccinationsindsatsen er i gang​.

Venteliste til vaccination?

Det er ikke muligt at komme på en akutliste eller venteliste til hurtigere vaccination, hvis der skulle være en vaccinedose til overs.

Region Sjælland har et tæt samarbejde med kommunerne omkring vaccination af sårbare borgere. Derfor har vi allerede noteret de sårbare borgere, som vil blive kontaktet, hvis der skulle være vacciner til overs.

På samme måde har vi prinicipper for fordeling af restvaccinedoser i Region Sjælland.​​

Drop-in: Sådan bliver du vaccineret uden tidsbestilling

Alle borgere på 15 år og op kan møde op til vaccine uden tidsbestilling i et af de 21 centre, som har denne service. Uanset om du skal have første eller andet stik, og om du har fået tilbudt vaccinen fra Moderna eller Pfizer. 

Ved drop-in-vaccine skal du selv huske, at der skal gå det antal dage, som Sundhedsstyrelsen har fastlagt mellem første og andet stik for de to vaccine-typer.

For Pfizer-vaccine skal der gå mindst 21 dage efter stik 1 og maksimalt 42 dage. For Moderna-vaccinen skal du have 2. stik mellem 28 dage og 35 dage efter 1. stik. Vacciner.dk sørger selv for at din næste tid ligger indenfor intervallet.

Drop-in særligt for børn i alderen 12-14 år

​Børn i alderen 12-14 år kan få drop-in vaccination på seks vaccinationssteder, hvor der er en læge tilstede. Derfor kan tidsrummet for drop-in for børn være anderledes. Børnene skal følges af en forælder. 

Vaccination uden tidsbestilling for børn er i:
Holbæk, Køge, Næstved, Maribo, Roskilde og Slagelse​.

Vær forberedt på lidt kø

Der kan opstå kø for borgere, som ikke har bestilt tid. Det sker særligt i eftermiddagstimerne, hvor mange har fri.

Hvis du vil være sikker på at komme til med det samme, anbefaler vi, at man booker tid til vaccination på vacciner.dk.

Sådan bestiller du tid

Sådan gør du:

 • Log på med dit NemId.
 • Klik på det grønne felt, ”Bestil tid”.
 • Vælg hvilket vaccinationssted, du vil bestille tid på.
 • Klik på den dato, du ønsker at bestille tid til.
 • Klik på det klokkeslæt, du ønsker at blive vaccineret.
 • Gentag bestilling for 2. stik, da vaccinen kræver to stik.
 • Bekræft dine tider.
Når du har bekræftet dine tider, kan du lukke browseren.
 
Hvis du benytter en offentlig computer på for eksempel et bibliotek, skal du lukke browservinduet helt ned, når du har bestilt dine tider. På den måde øger du din informations-sikkerhed på internettet.
 
Du skal oplyse dit telefonnummer, så vaccinationsstedet har mulighed for at kontakte dig, hvis din tid skal ændres på grund af manglende vaccine eller hvis der sker ændringer i vaccinationsprogrammet. 

Hvordan får jeg besked, hvis I ændrer min tid?

Hvis du hverken har NemID eller E-boks, SKAL du oplyse et mobiltelefonnummer, når du booker din tid. 

På den måde kan vi sende dig en SMS hurtigt, hvis vi er nødt til at ændre din tid. 

Det kan for eksempel være, hvis vi skulle få leveret færre vacciner, end vi forventer på den dag, hvor du skal have 2. stik.

Uden NemID: Sådan bestiller du tid

Har du ikke NemID, kan du ringe til

 Corona Callcenter: Tlf. 70 20 42 33

Sådan ændrer eller afbestiller du din tid

Du kan slette dine tider ved at logge på www.vacciner.dk. Find derefter oversigten over "Mine tider" og klik på "Afbestil".

Du kan kun afbestille din tid indtil kl. 20 dagen før vaccinationstiden.
 
Hvis du vil ændre tid efter dette tidspunkt, skal du kontakte regionen på telefon. Bemærk at Corona Callcenter først åbner om formiddagen, og du derfor ikke kan aflyse en morgentid.
 
 
Hvis du afbestiller 1. tid, bliver begge tider afbestilt, da de er afhængige af hinanden og du skal bestille 2 nye tider.
 
Det er muligt at ændre tid og vaccinationssted for 2. vaccination, når du har fået 1. vaccination. 
 

Hvis du er forhindret i at møde op

Afbestil din tid på www.vacciner.dk, hvis du er forhindret i at møde op til vaccination. På den måde kan vi give vaccinen til en anden og udgå spild af vacciner.
 

Ikke behov for COVID-19 test før vaccination

Det er ikke nødvendigt at du bliver testet for COVID-19, før du bliver vaccineret. Du kan sagtens blive vaccineret uden test.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
06.01.21
Opdateret
30.09.21
Link til denne side: