Søg
 

Coronapas: Sådan får du det

Med dit Coronapas kan du vise dokumentation for vaccination eller en negativ test for COVID-19. Læs her, hvordan du gør.

Coronapas er gratis og kan downloades og printes på sundhed.dk. Du kan også benytte appen MinSundhed til digital visning.

Du kan få Coronapas både hvis du har en negativ PCR-test, er blevet vaccineret eller har været smittet. 

  • Hvis du har taget en hurtigtest, vil du få svar på sms på din mobil. Du kan også få svaret for hurtigtest udleveret som papir, hvis du venter 15 minutter på svar.

  • Hvis du har været smittet, gælder dit positive svar fra PCR-test som dokumentation på Coronapas i 14-180 dage efter den positive test.

På Sundhed.dk finder du Coronapas for både test og vaccination under emnet Corona, når du er logget ind på Dine Sundhedsdata. Det er også her, du ser dine COVID-19 svar. Coronapasset kan hentes på sundhed.dk af forældrene eller af børn over 15 år med NemID.​

Log på Dine Sundhedsdata på Sundhed.dk

Er du vaccineret i udlandet med vaccine godkendt i Europa?

Din læge kan hjælpe med at få din vaccination registreret og sikre gyldighed, hvis du er vaccineret i udlandet med vacciner der er godkendt i Europa. 

Når du har kontaktet din læge, vil din vaccination bliver registreret i Det danske Vaccinationsregister (DDV), der vil give adgang til et gyldigt coronapas.

Hvis du har problemer med visning af Coronapas

Hvis du ikke kan få dit Coronapas frem på MinSundhed app, så kan du med NemID logge på Sundhed.dk. Du kan også vælge at afinstallere MinSundhed appen og installere den igen. 

Dermed får de fleste adgang til Coronapasset igen.

Hvis din vaccination er registreret forkert, kan du ikke få udskrevet dit coronapas. Det kan være, hvis du har fået en anden vaccine end bestilt eller der er skrevet forkert dato eller interval. 

Så skal du sende en mail med dit telefonnummer til dnsv@regionsjaelland.dk eller ringe til Corona Callcenter. Kontaktoplysninger finder du på siden.

Coronapas hvis du ikke har nemID eller mobiltelefon 

Du kan have brug for fysisk Coronapas, hvis du er fritaget for NemID eller ikke har mobiltelefon. 

Det fysiske Coronapas bliver fremsendt i løbet af fem ​hverdage efter 2. stik. Færdigvaccinerede borgere modtager dermed dokumentation på vaccination med fysisk post cirka en uge efter vaccinationen.

Hvis du er færdigvaccineret og har mistet dit fysiske Coronapas, kan du ringe til Sundhed.dk på telefon 44 22 77 74 og bestille et nyt.

Tjek altid reglerne for det land, du rejser til

Det er vigtigt at være opmærksom på, der kan gælde særlige regler om test og testdokumentation i nogle lande, og der kan forekomme ændringer i disse regler med kort varsel.

Det anbefales, at man som rejsende altid orienterer sig om de gældende regler på den danske ambassades hjemmeside i pågældende land.​

Flere svar på spørgsmål om Coronapas

På udvalgte hjemmesider finder du en lang række oplysninger om Coronapas, som vil kunne besvare dine spørgsmål. 

​Find Spørgmål og svar om Coronapas på Coronasmitte.dk
Om Coronapas på Sundhed.dk

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
08.07.20
Opdateret
17.06.21
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Corona Callcenter
Tlf. 70 20 42 22
Med NemId bestil tid på
Coronaprover.dk
Uden NemID bestil tid via
Tlf. 70 20 42 33


Få svar på:

  • Generelle spørgsmål om COVID-19.

  • Faglige spørgsmål om COVID-19

  • Hjælp til psykiske udfordringer

Telefontid:
09.00 til 12.00 og 13.00 til 19.30 alle dage.  


CCur.png
Myndighedsfælles hotline:
Tlf. 70 20 02 33
Åben 06 - 00 alle dage.