Søg
 

Testindsatsen for COVID-19 i Region Sjælland

Læs de tre principper for planen for testindsatsen i Region Sjælland. Se hvilke muligheder du har for at blive testet for COVID-19 i Region Sjælland.

​Testindsatsen for COVID-19​ i Region Sjælland hviler på tre principper

Borgernært

  • ​Planen sikrer alle borgere let og lige adgang til at blive testet tæt på deres bopæl. Alle får maksimalt 20 km til nærmeste testlokation. Samtidigt tilpasser og udvider regionen åbningstiderne for eksisterende og nye testcentre/teststeder. Planen omfatter desuden et tilbud om test af medarbejdere i både private og offentlige virksomheder, med stationære og mobile enheder.

Fleksibelt

  • ​Planen følger og tilpasses retningslinjerne fra de nationale sundhedsmyndigheder. Testkapaciteten føler udviklingen i smitten i regionen. Den brede vifte af tilbud gør det muligt at tage hensyn til de lokale fysiske forhold, særligt krav til volumen med videre.

Effektivt

  • Testkapaciteten bliver anvendt fuldt ud på en effektiv måde. Regionen sikrer et vedvarende fokus på smitteforebyggelse i organiseringen af indsatsen.

Der er tre muligheder for at blive testet

Faste PCR-teststeder

  • De faste testcentre og teststeder er placeret bredt i Region Sjælland, så ingen borgere får længere end 20 km til nærmeste testlokation. Testcentrene har stor kapacitet og kan håndtere mange borgere hver dag. Teststederne har mindre kapacitet. Åbningstiderne imødekommer de forskellige befolkningsgruppers behov.​

Find adresser og åbningstider for testcentre i Region Sjælland på Coronasmitte.dk​​

Mobile testenheder

  • De mobile testenheder rykker ud til institutioner og virksomheder for at tilbyde test af borgere og personale. Planlægningen tager udgangspunkt i virksomhedernes og institutionernes behov. Regionen koordinerer den mobile indsats til private virksomheder. Kommunerne tilrettelægger den mobile indsats til egne institutioner under hensyntagen til kommunens lokale forhold.

Egentest

  • Kommunerne i Region Sjælland foretager test af personale og beboere på en række kommunale institutioner. Kommuner og regioner arbejder på at udvide denne ordning, ligesom der arbejdes på at tilbyde denne mulighed til privat virksomheder.​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
12.10.21
Opdateret
12.10.21
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Corona Callcenter
Tlf. 70 20 42 22
Med NemId bestil tid på
Coronaprover.dk
Uden NemID bestil tid via
Tlf. 70 20 42 33


Få svar på:

  • Generelle spørgsmål om COVID-19.

  • Faglige spørgsmål om COVID-19

  • Hjælp til psykiske udfordringer

Telefontid:
09.00 til 12.00 og 13.00 til 19.30 alle dage.  


CCur.png
Myndighedsfælles hotline:
Tlf. 70 20 02 33
Åben 06 - 00 alle dage.