Søg
 

Hurtigtest: Her får du kviktest for COVID-19

Hurtigtest er en test, der tages ved næsepodning med svar samme dag. Hurtigtest er til dig, der ikke har symptomer eller er nær kontakt til en smittet.

Hurtigtesten kaldes også kviktest, lyntest, strakstest eller antigentest. Metoden er den samme. Testen tages ved podning af næsen. 

Hurtigtesten viser, om du har coronavirus i kroppen her og nu. Du skal ikke bestille tid og får typisk svar på 15 minutter.

Hurtigtesten er en anden type test end PCR-testen, der bruges i regionernes øvrige testtilbud. PCR-testen har en højere nøjagtighed.

Teststeder og åbni​​ngsti​der

Find teststeder og åbningstider for et testcenter nær dig:
 

(Åbner coronasmitte.dk - Tips til søgning: Zoom ud på kortet. Søgefunktionen virker for de byer, der er synlige på kortet)
 

Undgå ventetid

 
Du kan opleve kø i morgen- og eftermiddagstimerne i de større byer. Har du mulighed for det, så kom uden for ydertimerne, hvor der er mest travlt.
 
 

Nær kontakt eller symptomer på COVID-19

Er du nær kontakt til en smittet, eller har du symptomer på COVID-19, skal du lade dig teste med PCR-test hos Region Sjælland.

Book tid til test på coronaproever.dk

Husk altid:

  • Husk, at du skal bruge mundbind, når du ankommer til testcentret.
  • Du skal medbringe ID i form af sundhedskort, kørekort eller pas.
  • Efter testen får du informationsmateriale om, hvordan du skal forholde dig, hvis du er smittet med COVID-19.
  • Børn over 6 år kan få lavet en hurtigtest. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge. Børn skal selv kunne medvirke til testen.

Hurtigtest af børn fra 6 år

Børn fra 6 år kan nu bliver hurtigtestet. ​De danske regioner tilbyder alle personer fra 6 år mulighed for gratis at blive testet for Covid-19 uden tidsbestilling eller henvisning fra læge.

I Region Sjælland sker det på ét af Falcks testcentre, hvor du blot møder op uden tidsbestilling.

Børn under 15 år skal være ifølge med en voksen, med samtykke fra forælder, og barnet skal selv kunne medvirke til testen. Der er ingen tidsbestilling - man møder bare op på stedet og stiller sig i kø. Hvis barnet ikke vil medvirke til testen, kan forældrene i stedet lade sig teste.

Det er kun elever over 12 år på landets folkeskoler som bliver "kraftigt opfordret" til at lade sig teste to gange om ugen, men man er ikke forpligtet til at følge opfordringen for at kunne deltage i undervisningen. 

På landets efterskoler og ungdomsuddannelser er det et krav, at man bliver testet to gange ugentligt.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
14.12.20
Opdateret
27.04.21
Link til denne side: