Søg
 

Visse patientrettigheder er suspenderede

Sygehusene har åbnet op for flere undersøgelser og behandlinger, men der vil være længere ventetid end normalt. Dine rettigheder (30 dages ventetidsgarantierne) som patient er fortsat suspenderede.

Det betyder: 

  • ​Er du henvist til udredning, og har hospitalet modtaget din henvisning den 1. marts 2021 og frem, er du omfattet af udredningsretten. Hvis vi ikke kan færdigundersøge dig for en sygdom inden for 30 kalenderdage på vores egne sygehuse kan der være mulighed for at blive henvist til privatsygehus. 

  • Er du under udredning på hospitalet, og vurderer afdelingen den 1. marts 2021 og frem, at du skal behandles, så er du omfattet af det udvidede frie sygehusvalg. Hvis vi ikke kan tilbyde dig behandling inden for 30 dage, kan du benytte din ret til udvidet frit sygehusvalg. Det vil sige, at du kan blive behandlet på et af de private aftalesygehuse (såfremt der er ledig plads), som findes på www.mitsygehusvalg.dk, og som tilbyder behandlingen. 

  • Er du henvist til udredning på hospitalet før den 1. marts 2021 eller startet behandling på hospitalet før den 1. marts 2021, kan du læse i dit indkaldelsesbrev, om du har mulighed for at blive udredt eller behandlet hurtigere. Har du spørgsmål om dine muligheder kan du henvende dig til Patientvejledningen. Se hvordan her.


Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
10.07.20
Opdateret
02.11.20
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Patientvejledningen
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø


Tlf. 70 15 50 01
Telefontid: Mandag til fredag kl. 9.00 - 13.00Der kan forekomme enkelte ændringer i telefontiden. De vil i så fald fremgå af Patientvejledningens telefonsvarer.