Søg
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 

Hjertestop

Region Sjælland lever op til 5 ud af 6 kvalitetsmål i den seneste årsrapport for registrering af hjertestop på sygehuse og hospitaler i regionen.

De fleste hjertestop kommer som følge af en blodprop i hjertet eller i kranspulsårerne, også kaldet et hjerteanfald. Kvalitetsdatabasen DANARREST – Registrering af hjertestop på hospital, har til formål at forbedre kvaliteten af behandlingen af hjertestop på hospital og dermed øge overlevelsen. Man startede denne måling i 2013 og i 2016 blev der indberettet 1.403 patienter med hjertestop for hele landet.

Indikator:
En indikator er et målepunkt.

6 målepunkter i behandlingen af hjertestop på hospitaler

I årsrapporten for 2016 er kvaliteten i behandlingen af hjertestop blevet målt ved hjælp af 6 forskellige indikatorer. De 6 indikatorer omhandler:

  • Hjertelungeredning
  • Stopholdets ankomst
  • Første DC-stød (stødbare hjerterytmer)
  • Spontant kredsløb
  • Mindst 30 dages overlevelse efter hjertestop
  • Mindst 1 års overlevelse efter hjertestop

Region Sjælland arbejder med kvaliteten

I årsrapporten for 2016 opfylder Region Sjælland 5 ud af de 6 kvalitetsmål. Årsrapporten viser en generel fremgang fra forrige årsrapport fra 2015, hvor Region Sjælland opfyldte 3 ud af de 6 kvalitetsmål. 

Kvalitetsmål:
Et kvalitetsmål er et mål for, hvor mange der har fået en bestemt undersøgelse eller behandling. 

Sjællands Universitetshospital Roskilde er det eneste hospital fra Region Sjælland der, indtil nu, har registreret målinger ved hjertestop i databasen. Fra november 2016 vil alle sygehuse/hospitaler i Region Sjælland måle på disse indikatorer og dermed skabe et mere fyldestgørende billede for hele regionen. I år vil der desuden blive tilføjet yderligere syv nye indikatorer.

Har du lyst til at læse mere? Du kan få et større indblik i kvaliteten i behandlingen af hjertestop ved at læse hele årsrapporten. Bemærk at den primært er skrevet til fagfolk i fagsprog.​

​​
Oprettet
23.10.17
Opdateret
01.03.19
Link til denne side:
Sundhedsstrategisk Planlægning - Koncern Sundhed
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 52 00