Søg
​​​​​​​​​​​​​​
 

Mavesår

Region Sjælland lever op til 8 ud af 22 mål i den seneste årsrapport for akut kirurgi.

​Kvaliteten i akut kirurgi, som dækker over regionens behandling af mavesår, opgøres en gang årligt og udgives i en årsrapport.

22 målepunkter i behandlingen af mavesår

Indikator:
En indikator er et målepunkt.

I årsrapporten for 2016 er kvaliteten i behandlingen af mavesår fundet ved at kigge på 22 forskellige indikatorer inden for to områder:

  • Patienter med blødende mavesår

  • Patienter med perforeret mavesår, hvor mavesåret har lavet hul på mavesæk eller tolvfingertarm.

Læs mere om de 22 indikatorer, som behandlingen af mavesår er målt efter:


Region Sjælland arbejder med kvaliteten

Kvalitetsmål:
Et kvalitetsmål er et mål for, hvor mange der har fået en bestemt undersøgelse eller behandling. Det kan fx være et mål om, at 90 procent af alle patienter i behandling for mavesår, får ført væskebalance dagligt.​

I årsrapporten for 2016 har man skiftet nogle af målepunkterne ud i forhold til sidste års årsrapport. Det har man gjort for at opnå mere præcise målinger af kvaliteten, når man behandler mavesår. 

Målinger efter behandling

Et af målepunkterne undersøger andelen af patienter, der observeres korrekt efter behandlingen af perforeret mavesår. Det drejer sig blandt andet om væskebalance og måling af blodtryk, puls og temperatur hos patienterne, og her ligger Region Sjælland over landsgennemsnittet. 

Du kan få større indblik i kvaliteten i behandlingen af mavesår ved at læse hele årsrapporten. Bemærk at den er skrevet til fagfolk i et svært tilgængeligt sprog:


Oprettet
07.05.14
Opdateret
01.03.19
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Sundhedsstrategisk Planlægning - Koncern Sundhed
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 52 00