Søg
 

Gå til læge i tide

Debatskabende dilemmaspil og oplæg i sociale boligområder satte fokus på symptomer og konsultationen hos egen læge.

​Dilemmspil om samtale mellem to "på bænken" om bekymring for den enes helbred. ​​​​​

”Det her (arrangementet red.) har helt klart sat nogle tanker i gang hos mig omkring det der med at få gjort noget ved det, hvis jeg mærker noget, som er anderledes”. Citat fra deltager i Holbæk.

I løbet af 2017 - 2019 inviterede Region Sjælland sammen med lokale og kommunale samarbejdspartnere til lokale arrangementer i lokale boligområder. Arrangementerne havde en varighed på tre timer. Arrangementerne bestod dela af involverende dilemmaspil, hvor professionalle skuespillere satte fokus på, hvordan man på en hensigtsmæssig måde kan henvende sig til sin nabo, ven eller lignende, hvis man er bekymret for vedkommende.

Beboerne fik nogle konkrete værktøjer til, hvordan dialogen kan håndteres, og hvordan de kan give vedkommende et kærligt puf i forhold til at få bestilt tid hos lægen. Et andet dilemma, som skuespillerne tog fat på gennem dilemmaspil var kommunikationen mellem patient og læge. Gennem dilemmaspillet skulle deltagerne finde frem til, hvordan man som patient bliver set, hørt og taget alvorligt hos lægen.

”Skuespil er en god måde at få det ind i hovedet på.” Citat fra deltager fra Rødby.
 

Anden del af arrangementet bestod af et sundhedsfagligt oplæg, hvor beboerne blev inddraget som aktive medspillere. Oplægget handlede om tegn på sygdom, som man bør gå til læge med. Derudover satte oplægget fokus på de barrierer, der ofte er baggrunden for, at man udsætter sit lægebesøg.

Se den lille film om indsatsen her
 
Indsatsen er og bliver evalueret af Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Du kan læse sammenfatning af evalueringen af de to arrangementer her.

 

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


 
 
Oprettet
22.05.17
Opdateret
15.08.22
Link til denne side:
 

 Visitkortvælger

 
Det Nære Sundhedsvæsen
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 57 87

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk

 

 Kontakt

 
Det Nære Sundhedsvæsen
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 57 87

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk