Søg
 

Øvrige behandlere

Hvornår giver Region Sjælland tilskud til behandling? Hvorfor er der ikke tilskud til zoneterapeut, akupunktør og andre alternative uddannelser?

​Uddannelsen som klinisk diætist er en anerkendt uddannelse, og de kliniske diætister er autoriseret. 

Der er ansat kliniske diætister på sygehusene, og de patienter, der som led i deres sygehusbehandling får behandling af en klinisk diætist her, vil  ikke skulle betale honorar til. 

Helt anderledes forholder det sig, hvis du får brug for behandling af en diætist, hvor behandling ikke foregår i sygehusregi. Her vil du skulle betale hele honoraret selv. Her vil du ikke kunne få tilskud til behandlingen fra regionen, da der ikke er nogen overenskomst mellem Danske Regioner og de kliniske diætister.

Til forskel fra de kliniske diætister er uddannelsen ikke autoriseret til for eksempel zoneterapeut, akupunktør og andre alternative uddannelser. Det er typisk den udøvende behandler selv, der har betalt for sin uddannelse. 

Når borgere søger behandling hos uautoriserede/alternative behandlere, skal de altid betale for hele behandlingen selv, og der er ikke nogen mulighed for at få tilskud fra Region Sjælland.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
18.12.15
Opdateret
21.03.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Det Nære Sundhedsvæsen
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 57 87

Det gode lægeliv

Det gode lægeliv

Oplev det gode lægeliv i Region Sjælland.