Søg
 

Projekter i gang

Innovation kan være mange ting. En god idé fra en medarbejder, et samarbejde med en virksomhed, et projekt der afføder et andet.

​Mange spirende projekter i gang

 

​Et Trygt Rum

Med en investering fra Trygfonden i ryggen, vidner sansestuerne på Nykøbing Falsters Akutafdeling om, at Region Sjællands strategi rettet mod mange mindre innovationsinvesteringer bærer frugt. Læs artikel
 
 

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=f49a8cbd812666499d2c06d65ff89466&source=embed&photo%5fid=52704922">

PreCare

PreCare er båret af en vision om et bæredygtigt sundhedssystem, der tilbyder mennesker hjælp til at forebygge sygdomme, og til selv at håndtere et liv med kroniske sygdomme og de begrænsninger, der følger. Læs på PreCares hjemmeside.
 

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=9082eb9fa097a5834ac4592ae43e7c45&source=embed&photo%5fid=50272723">

Oprettelse af infusionklinik

Blodbanken i Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse NSR har fået den gode idé at oprette infusionklinikker som går på tværs af medicinske specialer for at udnytte kapacitet i blodbanken midt på dagen. Projektet er nu i Inkubationsfasen og skal i gang med at teste på et sygehus.

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=4080e45e3aa4fc124369d43897c4a999&source=embed&photo%5fid=61667855">

 
 

Tidligt hjemmeophold for barselskvinder

På Slagelse sygehus ønsker man at støtte kvinder til for tidligt fødte børn ved at tilbyde dem selv at måle tal på de små børn og få virtuel støtte i hverdagen, så de kan tage hjem i stedet for at være langtidsindlagte på sygehus. Projektet ligger nu hos E-hospitalet, hvor man samarbejder om en virtuel løsning til hjemmekonsultation.Videoen herunder er fra innovationsdagen 2019, hvor projektet deltog.

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=96a6197aec9976909f5c7e3902085ed1&source=embed&photo%5fid=52838983">

Innovation i præ-operativt patientforløb

Nykøbing F. Sygehus ønsker at skabe innovative løsninger for og med vores patienter og medarbejdere i præ-operative forløb. Sygehuset har omlagt det præoperative patientforløb for knæ- og hofte alloplastik patienter, og samlet forløbet til én dag under samme tag på tværs af flere afdelinger. Forløbet indeholder mange forskellige kontakter med sundhedsfaglige aktører, spredt over sygehuset og i mange timer. En stor del af patientgruppen består af ældre, som er dårligt gående og har mange smerter. De mange kontakter fordelt ud over sygehusets matrikel kan dels være fysisk udfordrende, svært at finde vej i, og skabe en generel forvirring.
Sygehuset ønsker på den baggrund at skabe en innovativ løsning, ét samlet system, hvor patienterne kan finde relevant information, indtaste relevante værdier, svare på spørgeskemaer mv. En patientcentreret tilgang, der sætter patientens behov i centrum, og bidrager til at skabe øget sammenhæng og kvalitet i patientforløbet.

 

Virtuel databehandling og brugerdesign

Region Sjælland ønsker på sigt en ”platform og et set-up”, der kan håndtere forskellige apps, devices og evt. andet, som kan danne grundlag for sikre processer for tilkobling af devices og apps, som anvendes i behandlings-  og forskningsøjemed.
Projektet skal indsamle viden om funktionalitet, løsninger og muligheder og er et samlet pilot- og testprojekt med konkret afprøvning af en platform gennem fire pilotcases, en række procesbeskrivelser tilpasset forskellige apps, anbefaling omkring hvilke byggesten Region Sjælland anbefaler leverandører at bygge app’s i, samt et beslutningsgrundlag med henblik på eventuel og egentlig etablering.

Data.jpg
 

Data- og designdreven sundhedsinnovvation DDSI

I et stort regionalfondsfinansieret innovationsprojekt får små- og mellemstore virksomheder mulighed for at indgå innovationssamarbejder med stærke forskningskapaciteter fra hhv. DTU og Professionshøjskolen Absalon, som kan styrke deres produktidéer rettet mod sundhedsvæsenet.

FIERS er leadpartner i projektet og projektet har desuden designvirksomheden CUMULI og Region Sjælland som partnere.

Læs mere om projektet på hjemmesiden sundhedsdata.com.

 

Partnerskaber om innovation PIRS

Sundhedsprofilen viser at ensomhed er en stor risikofaktor for ældres helbred. Derfor gennemfører fonden FIERS henover 2020 pilotforsøg sammen med lokalsamfund i Region Sjælland.
Pilotforsøgene tilrettelægges med lokalområdernes ønsker. Pilotforsøgende dokumenteres undervejs mhp. at sandsynliggøre at den selvoplevede sundhedstilstand forbedres, hvis man deltager aktivt i sit lokalsamfund.
 
Boern og Aeldre.jpg

 
 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
06.01.20
Opdateret
20.05.20
Link til denne side:
Andre sider under Innovation 2020
 

 Visitkortvælger