Søg
 

Sådan søger du midler til innovation

For at sikre at vi får udviklet gode og robuste projekter, og også får spredt dem, anvender vi en model til alle innovationsprojekter, DIA-modellen.

Ideer skal plejes og udvikles​​

Når du som medarbejder har en idé


Du har som medarbejder i regionen fået en god idé, eller du har identificeret en udfordring, hvor du kan se vejen til en løsning. Så langt så godt.
Næste skridt er at du tager en snak med din nærmeste leder, så I kan få afklaret om der er tale om en forbedring I kan håndtere lokalt, eller om løsningen kalder på en mere omfattende løsning og skal være et egentligt innovationsprojekt.
Hvis det sidste er tilfældet, kan du se den lille film og læse mere om hvordan du søger midler til innovationsprocessen herunder.
 

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=8cf4bb092ffa7cf7d32787a25139ca0b&source=embed&photo%5fid=59566498">

DIA-modellen, som vi bruger til at sikre gode projekter, har tre faser. Efter hver fase skal vi vurdere, om det giver mening at gå videre med dit projekt.

Discovery

I Discovery fasen skal ideen undersøges og viden skal indhentes. Her kan du få op til 50.000 kroner til at udvikle din idé.
Du kan som start ofte nøjes med 2-4 sider for at komme i gang med Discovery fasen – og det du ikke ved endnu, kan du undersøge for de penge du får.
 

Inkubation

I Incubate fasen er du kommet fra idé til et bud på en løsning. Løsningen skal måske afklares dybere, testes, udvikles og modnes til næste fase.
 

Acceleration

I Accelerate fasen er din løsning modnet og skal udbredes i praksis i en afdeling, på et sygehus i Region Sjælland eller i flere regioner.
Fasernes indhold er fleksibelt, men omfatter for eksempel juridisk afklaring i forhold til patientdata og IPR, kvalificering af businesscase, vurdering af ideen i forhold til snitflader til blandt andet IT og standarder.
 
Ansøgninger kan behandles fire gange om året når styregruppen for
innovation (SGI) holder møde.
 

​Mødedato i styregruppen for innovation


24. september 2021

10. december 2021

​Ansøgningsfrist i sekretariatet


30. august 2021

17. november 2021

 

Fra 2021 og frem er det forventningen at Discoveryfase er gennemført som minumum før SGI eventuelt medfinansierer​ Inkubations- eller Accelerationsfase.

Ansøgninger til Inkubations- og Accelerationsfase forelægges ​​SGI og skal derfor følge fristerne ovenfor.
 
Ansøgere til innovationsprojekter opfordres uanset hvilken fase de søger til, at gå i dialog med SGI's sekretariat så tidligt som muligt. Når du ansøger skal du bruge denne skabelon.
 
Når dit projekt skal videre til næste fase eller afsluttes, skal du bruge skabelon til afrapportering.Skabelon for afrapportering af fase.docx
 

Særligt for ideer og ansøgninger til innovationsprojekter på Sjællands Universitetshospital (SUH), skal disse først forelægges SUH’s Innovationsråd, som videreformidler ideen til SGI. 
Ansøgere på SUH bedes sende deres ideer til sacla@regionsjaelland.dk
 
Hvis du som privat virksomhed, vil i kontakt med Region Sjælland i forbindelse med innovation, kan du læse mere på For virksomheder.
 
 
 
 
 

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
01.06.16
Opdateret
27.09.21
Link til denne side:
Andre sider under Kom i gang med innovation
 

 Kontakt sekretariatet

 
​Jesper Reumert: jrm@regionsjaelland.dk,
tlf. 30566851