Søg
 

Børneskolen Filadelfia

Børneskolen er et landsdækkende kompetencecenter for børn og unge med epilepsi og opmærksomhedsforstyrrelser(ADHD).

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=7676ea3b0681723c2511fc922b5a27d8&source=embed&photo%5fid=27902838">

Børneskolen Filadelfia​​

​Børneskolen Filadelfia er et landsdækkende kompetencecenter og regional specialskole for børn og unge med og opmærksomhedsforstyrrelser ()

Børneskolen har tre målgrupper:

  • Børn med epilepsi - børn omfattet af folkeskoleloven, som er indlagt på Filadelfias børneafdeling. Børnene er tilknyttet skolen under indlæggelsen.
  • Børn i den skolepligtige alder med kognitive vanskeligheder som følge af epilepsi eller opmærksomhedsforstyrrelse (ADHD/Hyperkinetiske forstyrrelser). Børnene er fast tilknyttet skolen.
  • Unge/voksne over den skolepligtige alder med kognitive vanskeligheder som følge af epilepsi. De unge er tilknyttet skolen under indlæggelsen.

Børneskolen kan etablere særlige tilbud i samarbejde med den visiterende myndighed til elever med komplekse problemstillinger, der kræver en særlig tilrettelagt indsats.

Børneskolens opgave er at medvirke til, at mennesker med epilepsi og ADHD får de optimale livsbetingelser, der hvor de bor og lever. Det sikres gennem undervisning, oplysning, rådgivning og vejledning.

Lovgrundlag

  • Specialundervisning efter folkeskolelovens § 20 stk. 3. for børn og unge indlagt på Epilepsihospitalet Filadelfia. Børnene er efter lægelig henvisning til hospitalet, automatisk indskrevet på Børneskolen.
  • Specialundervisning efter folkeskolelovens § 20, stk. 2, jf. folkeskolelovens § 20, stk. 4, til børn og unge med ADHD fra de omrkingliggende kommuner.

Børneskolens daglige leder er Jesper Thor Olsen.


Målgruppe: Børn og unge med epilepsi fra hele landet indlagt på Epilepsihospitalets børneafdeling samt børn og unge med ADHD.

Aldersgruppe: Børn og unge.

Antal pladser: Indlagte børn/unge: 11 pladser. Børn og unge med ADHD: 10 pladser.


​Mere information

Læs mere om Bruger- og pårørendepolitik i Region Sjælland.​​​​​​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
20.06.18
Opdateret
15.03.22
Link til denne side:
Andre sider under Specialundervisning og specialrådgivning
Børneskolen kolonien Filadelfia
Dr. Sellsvej 23
4293 Dianalund
Tlf: 58 27 12 30