Søg
 

Marjatta

Marjatta er en selvejende institution for udviklingshæmmede børn, unge og voksne med skolehjem, ungdomsuddannelse, værksteder og boenheder for voksne handicappede.

Marjatta
​Marjatta​​​​​​​​

Marjattas målgruppe er børn, unge og voksne med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

Marjatta er en selvejende institution og har driftsoverenskomst med Region Sjælland. Marjatta har gennem årene udviklet sig til et fællesskab med et livslangt tilbud til mennesker med særlige behov for støtte.

Fællesskabet består af følgende enheder: Marjattas Skolehjem, ungdomsuddannelse (STU), voksencentre, værksteder og aktivitetstilbud.
Afsættet er Rudolf Steiners antroposofi, som bl.a. fremhæver, at kunstnerisk aktivitet er en af de store drivkræfter i al menneskelig udvikling, uanset om man er handicappet eller ej.

Skolehjemmet ligger i naturskønne omgivelser, som giver børnene og de unge udfoldelsesmuligheder tæt ved vand, skov, naturlegeplads, shelterplads m.m.

Skolehjemmet er et døgntilbud og består af 7 grupper med hver 5-12 børn og unge. Børnegrupperne og den ene ungdomsgruppe ligger i tilknytning til hinanden. De øvrige ungdomsgrupper ligger i særskilte huse på matriklen. Alle børn og unge går på den interne skole eller på ungdomsuddannelsen (STU). 

Marjatta ledes af Bernhard Franz Schmitz. 


Målgruppe: Børn, unge og voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.
Aldersgruppe: 5-18 år og over 18 år.
Antal pladser: Døgnpladser u/18 år: 22 pladser. Døgnpladser o/18 år: 101 pladser. Skole/undervisning: 48 pladser. Fritidstilbud: 27 pladser. Ungdomsuddannelse(STU): 23 pladser. Beskyttet beskæftigelse 46 pladser. Aktivitets- og samværstilbud: 86 pladser og Aktivitetstilbud Sofiegården: 4 pladser.​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
13.12.11
Opdateret
18.12.18
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Marjatta
Strandvejen 15
4733 Tappernøje
Tlf. 55 96 51 19
 

 Oversigtslinks

 

Regionsrådet

Se de 41 politikere, der udgør Region Sjællands Regionsråd.