Søg
 

Tidligere forskningsprojekter 2017-2019

Dokumentation af socialpædagogisk praksis

Projektperiode: januar 2017 til december 2018
Deltagende tilbud: Samtlige regionale sociale tilbud i 2018
 
Formålet med projektet var at udvikle en meningsfuld dokumentation, der kan sikre kvaliteten af det socialpædagogiske arbejde, i samarbejde mellem de forskellige aktører. Dette skete gennem udvikling af de værktøjer, man anvender til at dokumentere praksis, og den måde arbejdet med dokumentation organiseres og ledes. 
 
Projektet blev udført i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon, anført af projektleder Michael Christensen og et forskerhold bestående af Morten Velsing Nielsen, Randi Andersen, Lars Christian Aagerup, Martin Hoffmann og Jonas Sprogøe (Bedre Praksis).
 
Dokumentation med mening i socialpædagogisk arbejde (pdf)


 

Narrativ tilgang i socialpædagogisk arbejde 

Projektperiode: juni 2017 – december 2019
Deltagende tilbud: Else Hus, Himmelev og Synscenter Refsnæs

 
Projektet er både et metodeudviklings- og et følgeforskningsprojekt. Overordnet vil projektet give viden om, hvordan narrative metoder i socialpædagogisk arbejde kan skabe forandringer for såvel beboere som medarbejdere. Ved at anvende den narrative metode får beboerne støttet deres identitetsdannelse, og medarbejdere får et udvidet blik på beboernes liv og ressourcer, hvilket også påvirker de faglige metoderefleksioner i organisationen.
 
Projektet udføres af forskere fra Aalborg Universitet (AAU) anført af ph.d. Inger Bruun Hansen og ph.d. Anne Breumlund (Institut for Sociologi og Socialt Arbejde).
 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
09.09.19
Opdateret
15.03.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Socialområdet
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø
Tlf. 70 15 50 00