Søg
 

Jan Hendeliowitz

Musikalsk har Jan Hendeliowitz været på en rejse livet igennem. Fra rock/pop i ungdomsårene til klassisk og opera i dag. Klaveret har nærmest sit eget værelse i lejligheden, en løsning, som både Jan selv og familien foretrækker!​

Fra embedsmand til politiker

Jan Hendeliowitz har altid været politisk aktiv på de bageste linjer, men først nu er han selv trådt frem i forreste række

  • Bopæl: Køge
  • Parti: Socialdemokratiet
  • Født i 1949

Tingene skulle lige passe sammen, før den loyale embedsmand kunne ”komme ud af skabet” og selv stille op som politiker. Og det gjorde de for socialdemokraten Jan Hendeliowitz, da han forlod jobbet gennem 25 år som direktør for Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland og blev chefkonsulent i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med vægten lagt på det internationale arbejde i EU og OECD.

- Dermed ville der ikke længere være mulige sammenfald og interessekonflikter mellem mit arbejde og mit politiske virke, og da jeg samtidig fik en forespørgsel om at stille op fra partiforeningen i Køge, traf jeg beslutningen, fortæller Jan Hendeliowitz, som lige siden sin studietid har interesseret sig for politik og givet en hånd med i partiarbejdet i kulissen.

- Jeg har da været med til at lave kampagner for flere folketingsmedlemmer, men aldrig før officielt, fordi mit arbejde altid er kommet i første række. Hele mit arbejdsliv har jeg været tilknyttet Arbejds- og Beskæftigelsesministeriet, hvor jeg har skullet betjene de forskellige ministre bedst muligt, uanset partifarven.

Fagligheden med
Både som beskæftigelsesdirektør og inden da som regionschef for Arbejdsformidlingen i  Storstrøms Amt har Jan Hendeliowitz fået stort kendskab til den erhvervs- og uddannelsesmæssige infrastruktur i Region Sjælland, så det er en politiker med ekspertise her, der i en moden alder har fået sin debut i Regionsrådet.

- Det er ikke mindst for at gøre en forskel her, at jeg er gået aktivt ind i politik. Vi har unikke muligheder netop nu i Region Sjælland i kraft af blandt andet de kæmpemæssige byggeprojekter som Femern Bælt, sygehusbyggerierne og jernbaneforbindelsen, men det forudsætter, at vi kan  spille rigtigt sammen på alle parametre.

- Jeg håber med min erfaring at medvirke til, at Region Sjælland får det maksimale udbytte, og at vi får skabt en fælles identitet i befolkningen og erhvervslivet.

Sundhedsområdet er heller ikke ukendt for den cand. polit.-uddannede politiker (Københavns Universitet, speciale i arbejdsmarkedsøkonomi). Fru Margit er sundhedsplejerske i Stevns Kommune, så sundhedssektoren er tæt på i hverdagen.

Vinterbadning og klaver
Samspil kender Jan Hendeliowitz lidt til fra musikken. Han spiller selv klaver, har hang til jazz og klassisk, og lejlighedsvist finder han sammen med gamle venner, som også kan lidt på musikinstrumenter.

- Jeg kobler af med musik, også ved bare at lytte og gå til koncerter, lyder det fra Hendeliowitz, der har en anden hobby med mentalhygiejnisk gevinst: Vinterbadning!

- Det begyndte for fem-seks år siden, og jeg blev fanget med det samme. Jeg gør det et par gange eller tre om ugen i vinterbadeklubben Valkyrien her i Køge, og det er en stor fornøjelse at opleve den afslappende virkning.

Løbeture og fitnesstræning står også på programmet, og så følger Jan Hendeliowitz med i både håndbold og fodbold. For mange år siden spillede han selv divisionshåndbold i den gamle storklub Schneekloth, og i ungdomsårene kunne han opleves på fodboldbanerne i Frem.

- Jeg fik ikke så megen spilletid i Schneekloth, men jeg var da med til at spille dem ned i Danmarksserien…

To voksne sønner og et sommerhus i Ebeltoft fylder de sidste sparsomme fritimer ud i Hendeliowitz-kalenderen.

Klik her, for Jan Hendeliowitz's kontaktoplysninger.​

Tekst og foto: Gert Ellegaard

Interviewet af lavet i februar 2014

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
01.04.14
Opdateret
18.01.22
Link til denne side: