Søg
 

Camilla Hove Lund

Camilla Hove Lund er flettet ind i så mange aktiviteter på lokalt og regionalt plan, at det virker, som om hun har boet her altid. Sådan er det imidlertid ikke. Faktisk er hun tilflytter fra Jylland og satte første gang benene i den sjællandske muld som 10-årig.​

Et engageret liv

Camilla Hove Lund har fire børn plus et lederjob. Hun er aktiv på flere fronter inden for gymnastik og er i gang med en diplomuddannelse i ledelse – og har nu også taget hul på en politisk karriere

  • Bopæl: Gislinge
  • Parti: Venstre
  • Født i 1976

Der er fart på hjemme hos Camilla Hove Lund i Gislinge ved Holbæk. Fire børn mellem to og seksten år gamle, mand, stort hus, lederjob i hjemmeplejen i Holbæk Kommune, et gymnastikhold en gang om ugen, en igangværende diplomuddannelse som leder og nu så også nyvalgt som regionsrådsmedlem.

Andre ville måske tabe pusten lidt undervejs, men ikke den 37-årige Venstre-kvinde, der tværtimod har fået et ekstra kick med de nye udfordringer i politik:

- Det har været fantastisk at træde ind i Regionsrådet, hvor vi allerede fra starten har haft inspirerende diskussioner. Jeg håber at kunne være med til at skabe bedre samarbejde mellem regionen og kommunerne. Jeg mærker jo selv i dagligdagen, at det godt kan knibe lidt. Samtidig er det min ambition at gøre regionen bedre kendt hos borgerne og at arbejde for, at vi også husker medarbejderne. De skal have gode arbejdsforhold og ikke ”køres ned”.

Udvidet horisont
Som uddannet sygeplejerske føler Camilla Hove Lund sig især på hjemmebane på sundhedsområdet, hvilket blev afgørende, da hun blev opfordret til at stille op på V-listen til både byråds- og regionsrådsvalget.

- Jeg brænder naturligt nok for sundhedsspørgsmål, så derfor valgte jeg Regionsrådet, og nu ser jeg så frem til at få udvidet min horisont på de andre områder, regionen beskæftiger sig med, som f.eks. uddannelse og vækst.

Sygeplejerskeuddannelsen blev gennemført i Roskilde, og Camilla har siden arbejdet på både Roskilde og Holbæk sygehuse, inden hun blev ansat i hjemmeplejen i Holbæk.

- Ret hurtigt efter blev stillingen som leder ledig. Jeg stod ikke med en planlagt karriere som leder, men da muligheden opstod, søgte jeg og endte med at få jobbet, hvilket jeg bestemt ikke har fortrudt.

Lynkarriere
Camilla Hove Lunds politiske karriere er også kommet hurtigt, for selv om hun altid har stemt på Venstre, blev hun først medlem af partiet et års tid før valget.

- Jeg ville gerne gøre et stykke aktivt politisk arbejde, men det lå ikke i kortene, at jeg så også skulle stille op til et valg. Det var måske for tidligt, tænkte jeg, og jeg havde naturligvis også overvejelser i forhold til mine børn og familien. Resultatet blev dog, at jeg takkede ja til opfordringen om at stille op, og heller ikke det har jeg haft grund til at fortryde.

 Som for mange andre, der er gået ind i politik, ligger der en naturlig lyst til at engagere og involvere sig bag.

- Jeg har altid været med i foreningsarbejde og i bestyrelserne i børnenes institution og skole, jeg har ikke kunnet lade være med at blande mig, og så måtte det vel nærmest ”ende” med et eller andet politisk.

- Og jeg kan helt sige mig fri for at være blevet påvirket i mit partivalg hjemmefra, for min far stemmer på Enhedslisten…

Gymnastik-familie
Gymnastikken har altid spillet en stor rolle i Camilla Hove Lunds liv. Som yngre var hun med på et opvisningshold, og hun er stadig aktivt medlem på et hold af tidligere elitegymnaster, som mødes fast en gang om ugen.

- Det er seriøse folk, jeg er sammen med, så vi skal komme hver gang, griner Camilla, der også har været med i bestyrelsen i gymnastikforeningen og tillige virker som træner for sin yngste datters springgymnastikhold.

- Her får jeg hjælp af mine to store børn, og gymnastikken er i det hele taget noget, vi samles om i familien. Det er skønt at kunne være sammen på den måde og gør det lettere at leve med, at jeg er nødt til at være væk på andre tidspunkter.Den finere madlavning er der ikke megen tid i hverdagen, og med en stor familie handler det mere om at være effektiv, når Camilla går i køkkenet.

Klik her, for Camilla Hove Lunds kontaktoplysninger.

Tekst og foto: Gert Ellegaard

Interviewet af lavet i februar 2014

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
01.04.14
Opdateret
18.01.22
Link til denne side: