Søg
 

Brigitte Klintskov Jerkel

Massa, som her er fanget i et forholdsvis roligt øjeblik, er altid frisk på en tur i det fri.​​​​​​​

​- Man tænker godt i naturen

Brigitte Klintskov Jerkel får hjælp af Messi og Massa, når der skal lades op til tripel-funktionen med job, byråds-
arbejde og pladsen i Regionsrådet

  • Bopæl: Greve
  • Parti: Det Konservative Folkeparti
  • Født i 1969

Brigitte Klintskov Jerkels to voksne sønner bor stadig hjemme i parcelhuskvarteret i Greve. Den ene er vild med fodbold, den anden med Formel 1. Det har smittet af på husets kæledyr: Hunden hedder Massa efter den brasilianske racerkører Felipe Massa, og katten har fået navnet Messi efter den argentinske fodboldspiller.

- Jeg selv er fifty-fifty omkring de to sportsgrene, så jeg skal ikke have noget af at vælge den ene for den anden, griner Brigitte Klintskov Jerkel, der får assistance fra begge firbenede beboere, når der skal stresses af fra et stramt hverdagsprogram. Størst hjælp nok fra Massa, som er en god ledsager på de ture til strand og skov, der bruges til at lade batterierne op.

- Det giver en masse mentalt at færdes i naturen, man tænker godt her. Og jeg nyder det altid, uanset årstiden, jeg nyder at følge forandringerne og skiftet i farverne.

Dobbeltmandat

Når kalenderbladene er så tæt fyldt op hos den konservative politiker, skyldes det blandt andet, at hun sideløbende med posten som regionsrådsmedlem også sidder i byrådet i Greve. Dertil kommer fuldtidsjobbet som socialrådgiver i Køge Kommune, og så er der også lige folketingskandidaturet i Greve-Solrødkredsen at tage hensyn til.

- Det har altid ligget til mig at være både energisk og engageret, og da jeg gerne vil have indflydelse på, hvordan vi indretter vores samfund, har det været helt naturligt for mig at gå aktivt ind i politik.

Det skete første gang ved kommunalvalget i 2005, hvor Brigitte Klintskov Jerkel blev valgt til byrådet og endda fik en formandspost for et udvalg, som hun fortsatte med at beklæde også den følgende valgperiode. Undervejs blev det også til fire år som viceborgmester i regionens nordøstligste kommune.

Med i talentprogram

I partiet har man også fået øje på potentialet hos Brigitte Klintskov Jerkel, og derfor er hun sluppet gennem nåleøjet til det talentprogram, der skal sikre partiet velegnede kandidater i fremtiden. I alt 20 yngre politikere er udvalgt, og de får en uddannelse over to år med et bredt spektrum som underlag.

– Vi lærer for eksempel om mediehåndtering, kommunikation, valgkampstrategier og branding, vi får ”lektier” for, vi kommer på studieture til udlandet, og så har vi hver fået en personlig coach og en mentor. Her har jeg været heldig at få Helge Adam Møller, hvilket bestemt ikke gør projektet mindre spændende.

Sundhedsområdet i fokus

I Regionsrådet kommer sundhedsområdet naturligt nok i centrum for Brigitte Klintskov Jerkel. Naturligt, fordi hun via sit arbejde som socialrådgiver har en stor snitflade til både sundhedssektoren og psykiatrien.

- Jeg vil arbejde for at skabe de bedste vilkår for borgerne, når det handler om at få mulighed for et sundt og rask liv. Det gør vi blandt andet ved at sikre et effektivt sygehusvæsen med eksempelvis korte ventetider.

- Men også udviklingen af regionen bliver et kerneområde for mig, selv om jeg ikke er med i  udvalgene her. Hele Femern Bælt-projektet ser jo voldsomt spændende ud, både for regionen og for hele landet, siger Brigitte Klintskov Jerkel, der som ny i Regionsrådet glæder sig til at komme mere ned i detaljerne i de forskellige sager.

Biografier, ski og fitness

Detaljerne dyrkes også i litteraturen, hvor Brigitte Klintskov Jerkel har en stor svaghed for biografier, især de politiske.

Brigitte Klintskov Jerkel læser 

Læsning er en anden måde at stresse af på. På reolen er der overvægt af biografier, især de politiske af slagsen.

Når bøgerne lægges væk, og naturen ikke lige kalder med vanlig styrke, kan der snildt stå fitness og løb på programmet. Eller frivilligt arbejde, for eksempel som medlem af Natteravnene, hvor hun er med til at sørge for, at de unge kan færdes trygt i nattelivet 

Og så er der også lige et par ski, der kan appellere. De skal helst på fødderne i Alperne, som er familiens foretrukne skisportssted.

Klik her, for Brigitte Klintskov Jerkels kontaktinformation.


Interviewet er fra februar 2014

Tekst og foto: Gert Ellegaard

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
26.03.14
Opdateret
05.11.19
Link til denne side: