Søg
 

Anne Møller Ronex

​Anne Møller Ronex er født og opvokset i et af Sjællands mest naturskønne områder med udsigtsperlen Maglesø liggende nærmest i baghaven.​

Man blander sig da…

Anne Møller Ronex’ liv kalender er præget af job og politik, men der bliver da plads til gymnastik og vinterbadning 

  • Bopæl: Holbæk
  • Parti: Radikale Venstre
  • Født i 1958

Anne Møller Ronex er smedens datter fra Igelsø, en lille landsby mellem Sorø og Holbæk. Faderen var radikal og politisk interesseret, og så var han engageret i sine børns liv, blandt andet som formand for skolenævnet i en periode.

- Han spurgte altid ind til, hvordan vi børn havde det, hvordan vores dag havde været og så videre, og det var et hjem med debatter, engagement og diskussioner, og vi blev udfordret til at tage stilling til tingene. Man kan godt sige, at jeg er opdraget til, at man blander sig, men der var aldrig et pres for, at vi skulle melde os ind i politik, og da jeg for omkring tyve år siden meldte mig ind i Radikale Venstre, var det helt mit eget valg, fortæller Anne Møller Ronex, der i dag bor i Holbæk.

Hooked på regionspolitik
Beslutningen om at gå aktivt med i et politisk parti kom, efter at Anne Møller Ronex havde været med i forskellige institutions- og skolebestyrelser, da hendes tre nu voksne børn var små. Og da hun først havde indløst partikortet, tog hun skridtet fuldt ud og stillede op til kommunalvalget. Det blev til en plads i daværende Tornved Kommunalbestyrelse, og efter strukturreformen endte hun også som medlem af byrådet i den nye Holbæk storkommune.

- Siden blev jeg spurgt, om jeg ville stille op til Regionsvalget som mulig afløser for Knud Munksgaard, der ville trække sig tilbage, og efter lidt betænkningstid sagde jeg ja. Til gengæld valgte jeg kommunalpolitikken fra, for jeg kunne ikke overkomme at sidde begge steder.

- Og det har jeg ikke fortrudt - nu er jeg helt hooked på regionspolitikken, lyder det fra sygeplejeuddannede Anne Møller Ronex.

Udfordringerne
Med sin uddannelse, der er blevet suppleret af leder- og supervisoruddannelser, herunder også en Master på RUC, bringer Anne Møller Ronex stor faglighed på sundhedsområdet ind i sit politiske arbejde, og samtidig har hun erfaringer med fra sit kommunale virke.

- Det sidste bliver formentlig en fordel omkring økonomien, for eksempel med hensyn til budgetlægninger, som altid er en svær øvelse.

- Udfordringerne bliver at bevare overblikket over konsekvenserne af vedtagne beslutninger og samtidig blive på det strategiske plan, uden at gå ind som sagsbehandler. Samtidig er det vigtigt ikke at distancere sig for meget til borgerne, så det bliver lidt af en balancegang.

Bredt virkefelt
Sygeplejerske-nålen blev erhvervet først i 80’erne, og siden har Anne Møller Ronex haft et meget bredt virkefelt, inden hun i 2001 blev uddannelseskoordinator på Epilepsihospitalet Filadelfia. Både i psykiatrien og på det somatiske område har hun arbejdet på sygehusafdelinger, og også hjemmeplejen har hun stiftet professionelt bekendtskab med flere steder.

- Jeg har altid godt kunnet lide at være på vej videre og stræbe efter at få udvidet mine kompetencer, siger Anne Møller Ronex, der i øvrigt tænker tilbage på sin uddannelsestid med stor glæde, selv om den var anderledes end i dag.

- Vi havde masser af praktik i forhold til nu. Jeg er glad for, at der er kommet mere teori ind i uddannelsen, men de mange forskellige områder, vi blev sendt rundt til, gav en masse erfaring, og jeg kunne ønske, at de unge i dag fik lidt mere praksis også.

Konkurrencesvæmmer
Sport spillede en stor rolle for Anne Møller Ronex som barn og ung, blandt andet var hun konkurrencesvømmer og cyklede troligt fire gange om ugen til friluftsbadet i Ugerløse for at træne.

I dag tillader kalenderen ikke helt samme aktivitetsniveau, men det bliver da til motionsgymnastik hver tirsdag aften i Asnæs på et blandet hold med et flot navn, ”Gimperne og Gubberne”, og så er Anne Møller Ronex vinterbader!

- Det foregår i Holbæk Fjord, hvor vi har helt fantastisk flotte forhold, så det nyder jeg virkelig.


- Jeg er ikke specielt god til at bruge min hænder, men jeg kan godt lide at lave noget praktisk arbejde uden for og i min have, og hele sommerhalvåret opholder jeg mig mere udendørs end inden for. Det betyder rigtig meget for mig.

Klik her, for Anne Møller Ronexs kontaktoplysninger.

Tekst og foto: Gert Ellegaard

Interviewet er fra februar 2014

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
01.04.14
Opdateret
18.01.22
Link til denne side: