Søg
 

Tina Boel

SF’eren Tina Boel interesserer sig især for forholdene for handicappede og mennesker med sindslidelser.​

Hun går efter det gode resultat

Tina Boel kan blive både skuffet, frustreret og vred i politik, men mest af alt elsker hun at gøre en forskel, og det er indsatsen frem mod næste gode resultat for borgeren, der driver hendes arbejde i Regionsrådet.

  • Bopæl: Roskilde
  • Parti: Socialistisk Folkeparti
  • Født i 1960

Skinger debat, intriger, personlige magtkampe og alt for lidt sund fornuft. Der er masser af fordomme omkring det, der foregår i dansk politik, men Tina Boel går den anden vej og uddeler gerne roser til sine politiske kolleger i Regionsrådet.

- Det har været meget positivt for mig at opleve, at der stort set altid er en politisk vilje til et fælles mål - uanset partifarve. Og det hænger rigtigt godt sammen med min egen indstilling til arbejdet i politik, siger Tina Boel og uddyber:

- Jeg går efter et godt resultat, og alle, der vil være med på det, er velkomne. Jeg er i princippet ligeglad med, hvem jeg samarbejder med. Det handler om målet og ikke det politiske ståsted, siger hun.

Støtte til de sårbare
Samme principfasthed har Tina Boel, når det handler om livskvalitet for borgerne i Region Sjælland. Der skal bare ikke kun være fokus på dem, der kan klare sig selv.

Hendes hjerte banker især for mennesker med særlige behov: De handicappede og mennesker med en sindslidelse.

Denne gruppe af mennesker arbejder Tina Boel også med til daglig. Hun er centerleder for Center for Handicap i Roskilde Kommune og har i en stor del af sit liv - 25 år - arbejdet inden for det specialiserede socialområde. I begge jobs har hun været og er hun så engageret, at hun ofte ikke skelner mellem, hvad der er arbejde, og hvad der er fritid.

Det gode liv
Hun er ikke så nøjeregnende med antallet af timer, hun bruger på jobbet hver uge.

- Sådan er det nok bare med mig. Det gør ondt på mig, hvis disse mennesker ikke tilbydes ordentlige forhold, og jeg kæmper for sagen. Det giver nogle lange arbejdsdage indimellem, siger Tina Boel, der dog heldigvis også har tid til andre ting end arbejde i sit liv.

Ud over politik gør hun en dyd ud af at være engageret i sine nærmeste, der tæller en mand, fire sammenbragte, voksne børn og børnebørn.

- Jeg går op i at have et godt liv. Det er ret enkelt. Det betyder, at jeg prøver at være et opmærksomt menneske over for dem, jeg holder af. Jeg kan godt lide at sørge for, at alle har det godt, siger Tina Boel.

Fra bold til pedal
Engang var Tina Boel en entusiastisk fodboldspiller på forholdsvis højt klubplan i Roskilde. Men hun lagde bolden på hylden for en del år siden, fordi hun pådrog sig for mange skader.

De nære venner fra fodbolden hænger dog stadig ved
- Det sjove er, at de fleste af dem heller ikke spiller fodbold mere. Det er vist noget med vores alder. Men de er begyndt at cykle meget, så det gør jeg også, siger Tina Boel, der har sin gode fysiske grundform fra tiden med fodbold intakt.

Tina Boel spillede fodbold i mange år, men nu er det cykling, der giver hende sved på panden.

Derfor kan hun med lethed sætte sig op på en cykel og køre 90 km, selv om arbejde og politiske møder har forhindret hende i at træne i flere uger. Hun deltager i cykelløb og tager hvert år på 14 dages cykelferie med de samme gode venner, der også elsker at cykle. Mont Ventoux er kørt flere gange,og i sommeren 2014 skulle Alpe d´Huez afprøves. 

Klik her, for Tina Boels kontaktinformation.

  • Tekst: Ulla Grundtvig Brask
  • Foto: Bo Nymann
  • Interviewet er fra juni 2014

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
08.10.14
Opdateret
02.02.21
Link til denne side: