Søg
 

Peter Jacobsen

Peter Jacobsen er landmand, men bruger det meste af sin tid på politik. ​

Tættere på borgerne, tak

Politik kan være langsommeligt og bøvlet, men Peter Jacobsen synes alligevel, det er tiden værd. Han kan nemlig se, han er med til at gøre en positiv forskel for borgerne

  • Bopæl: Snertinge
  • Parti: Dansk Folkeparti
  • Født i 1966

Peter Jacobsen tænker næsten altid på politik, og lagt sammen fylder pladsen i Regionsrådet og posten som 1. viceborgmester i Kalundborg Kommunalbestyrelse det meste af hans liv.

- Det sjove er, at vi politikere kan debattere, kigge på analyser og spørge eksperter til råds under en lang proces i en vigtig beslutning. Og så står jeg tilfældigvis en dag på et kræmmermarked, og der kommer en borger hen til mig og siger: ”Hvorfor gør I ikke bare sådan?”. Nå ja, tænker jeg. Det giver god mening. Situationen er for mig et godt bevis på, at den tætte relation mellem borger og politiker er meget vigtig at holde fast i, siger Peter Jacobsen.

Virker i hverdagen
For ham personligt handler politik også om netop ikke at miste denne fornemmelse for borgernes hverdag. Og møde deres løsningsforslag med et åbent sind.

- Når jeg er så glad for at arbejde med regional udvikling i Region Sjælland og især trafik, er det, fordi det er et meget konkret område. Vi har succes med vores R-net i hele regionen, og det er jeg stolt af. Det er en satsning, der har kostet mange penge, men det er lykkedes: R-nettet er en forbedring, som borgerne kan mærke i deres hverdag. Så bliver jeg så glad som politiker, siger Peter Jacobsen, der er drevet af at sætte vigtige spor i regionslandskabet. Ikke bare det, der er lige ude foran hans egen hoveddør i Snertinge.

- Jeg er modstander af tendensen med at ville samle alt i midten af regionen. Jeg vil have mit eget område med i udviklingen, men også Lolland og Falster, som vi nogle gange glemmer at prioritere højt. I det hele taget er landområderne blevet lidt forsømt til fordel for de store byer i regionen, mener Peter Jacobsen.

Døgnet rundt
Han bor selv i en mindre by ude på landet. Han er landmand og sammen med hustruen Anne Marie Hansen indehaver af en gård med 30 hektar jord. Hun er også medlem af Kalundborg Kommunalbestyrelse for Dansk Folkeparti, og derfor bliver der snakket en del politik hjemme i stuen.

- Det er lidt hektisk indimellem, men jeg er sådan en, der går 100 procent op i det, jeg er blevet valgt til, siger Peter Jacobsen, der dog ikke vidste meget om regionsrådsarbejde, da han blev valgt ind i 2009. Kun det, som hans hustru Anne Marie Hansen havde briefet ham om, mens hun selv sad i regionsrådet. Han blev - uden at have ytret ønske om det - placeret som formand for området regional udvikling kort efter valget.

 - Jeg anede jo intet om det, men det var en opgave, jeg tog på mig, og jeg fandt hurtigt ud af, at det var super spændende, siger Peter Jacobsen, der altid forbereder sig grundigt til alle møder. Det tager tid.

Til gengæld prøver han at trække stikket helt ud et par timer, når kalenderen tillader det. Tidligere fandt han ro i sjælen ved at gå ud til sine køer, men dem har han ikke mere.

- Jeg savner mine køer. Køer kan man ikke skælde ud, hvis man vil have dem til at gøre noget. Man skal være god ved dem og prøve at forstå dem. Køer er aldrig stressede, og man bliver rolig af at være sammen med dem, siger han.

 Køerne er et savn i hverdagen, for de var med til at give ro i sindet, men så er der heldigvis stadig hunden og naturen ved gården i Snertinge.

Intet Alternativ
Dansk Folkeparti går ind for nedlæggelse af regionerne i Danmark, og Peter Jacobsen er da også enig i, at ”Danmark kan leve uden regionerne”.

- Men vi har endnu ikke set en model, hvor vi sikrer, at der ikke kommer for stor afstand mellem borger og det politiske system. Jeg er nervøs for fremmedgørelsen, hvis det skal være en professionel bestyrelse, der skal tage beslutninger om borgernes sundhedssystem, siger Peter Jacobsen. Han frygter også, at Sundhedsstyrelsen får mere magt, hvis regionerne nedlægges og erstattes af en professionel bestyrelse.

- Det vil betyde en endnu større centralisering af sundhedstilbuddene end den, vi har i dag. Det er ikke hensigtsmæssigt, mener Peter Jacobsen.

Klik her, for Peter Jacobsens kontaktinformation.

Tekst: Ulla Grundtvig Brask

Foto: Bo Nymann

Interviewet er fra juni 2014​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
02.02.15
Opdateret
02.02.21
Link til denne side:

Valg til Regionsrådet

Information om valget, resultater og meget mere.