Søg
 

Lene Madsen Milner

Det er lige her midt i haven i St. Tårnby, på grænsen mellem Stevns og Køge, at Lene Madsen Milner tanker op til sit politiske arbejde.​

Politik tur retur

For Lene Madsen Milner betød Regionsvalget 2013 en tilbagevenden til den politiske arena, hun ellers troede at have sagt farvel til.

  • Parti: Venstre
  • Bopæl: Hårlev
  • Født i 1976

Efter 15 år i kommunalbestyrelserne i Vallø og Stevns sagde Lene Madsen Milner stop. Hun havde fået nyt job som udviklingskonsulent i Stevns Kommune og vidste, der skulle ske noget andet. 

- Selv om mit arbejde i kommunalpolitik havde fyldt så meget, var det ikke svært at stoppe. Måske fordi jeg som udviklingskonsulent også er tæt på det politiske og er med til at udvikle politikker! Jeg føler selv, at jeg hører rigtig godt hjemme på den side af bordet, hvor jeg som embedsmand har fingrene nede i ting som skolepolitik, erhvervspolitik og ungepolitik, fortæller Lene Madsen Milner, der bor til leje hos forældrene på en gård i St. Tårnby ved Hårlev sammen med manden og sønnerne på to og seks.

Men alligevel: Da Lene op til Regionsvalget 2013 blev opfordret til at stille op, lod hun sig friste til at vende tilbage til den politiske arena. Blandt andet fordi arbejdet i et regionsråd er så meget anderledes end det mere lokalt- og sagsorienterede arbejde i en kommunalbestyrelse.

Vil gøre en forskel
- Det fristede mig, at det er en helt anden politisk arena og  nogle helt andre områder,  jeg skal beskæftige mig med i en region. Jeg tror  på, at jeg  kan komme til at gøre en forskel, selv om jeg må indrømme, at jeg her i starten har haft lidt vanskeligt ved at se, hvordan vi kan formulere politikker, der får det til at rykke.

- Måske skal jeg bare lære at tøjle min utålmodighed og samtidig erkende, at det her er en anden kultur end den, jeg kender fra kommunalbestyrelserne. Jeg skal lige lære nogle ting først og indstille mig på, at man i regionen ikke er så tæt på driften, at afstanden til borgerne kan opleves som større, og at maskineriet også er lidt tungere i forhold til kommunernes maskinrum…

Hevet med af veninde
Lene Madsen Milner stiftede første gang bekendtskab med politisk arbejde i gymnasietiden, hvor hun af en veninde blev hevet med til møde i Venstres Ungdom.

- Jeg kendte ikke meget til politik på forhånd, men blev straks grebet af det. Det var den helt rigtige hylde rent holdningsmæssigt, og samtidig var der et fantastisk fællesskab, så jeg fik en masse gode venner, som også var med til at skærpe min lyst til at være med. Den gang var der kampvalg om suppleantposterne, men hurtigt kom jeg med i bestyrelsen, og efter tre år var jeg blevet formand for VU i Køge/Vallø.

Derfra var vejen til en opstilling på Venstres liste ved kommunalvalget ikke lang, og ved det sidste valg i 90’erne kom Lene så med i kommunalbestyrelsen. Til hendes store overraskelse.

- Jeg sad som tilforordnet på valgaftenen, da jeg fik beskeden, og helt ærligt, så troede jeg ikke på det, husker hun.

Fra blomster til statskundskab
Sideløbende med sit engagement i VU fuldførte Lene gymnasiet og arbejdede bagefter et års tid på en restaurant, inden hun kom i lære som blomsterdekoratør. Hun endte med at arbejde for Erik Bering, en af Danmarks mest berømte blomsterdekoratører og blandt andet kongelig hofleverandør.

- Jeg var og er stadig utroligt glad for blomster, men da jeg i min elevtid kom ind i kommunalbestyrelsen, kunne jeg godt mærke, at det samfundsmæssige trak noget mere, så jeg valgte blomsterfaget fra og tog i stedet en kandidatgrad i statskundskab fra Københavns Universitet. En uddannelse, der senere skulle vise sig at bane vejen for jobbet som udviklingskonsulent.

God med hænderne
Lene lægger ikke skjul på, at hun er landmandsdatter, og at hun holder af naturen og livet på landet, men selv om hun og familien bor  på fødegården, er der ikke planer om at tage over her.

- Nej, desværre ikke, så skulle jeg i øvrigt også have valgt en ”handyman”, griner Lene, der har flere grunde til valget af bolig.

- Vi elsker det at leve som én stor familie med tre generationer under samme tag. Der er altid nogen at dele de dejlige hverdagsstunder med, altid nogen at tale med, og det er skønt at få lov at opleve børnene vokse op så sæt på deres bedsteforældre.

- Oveni det kommer naturligvis også en lille bonusgevinst for en småbørnsfamilie, når bedsteforældrene er lige uden for døren, men det er nu nærheden og oplevelserne i hverdagen, der vægter mest.

Noget har Lene dog arvet fra sine forældre, nemlig evnen til at bruge sine hænder.

- Det er mig, der er den mest praktiske her i huset. Både når der skal sættes hegn op og anlægges terrasse, og når IKEA-reolen skal samles, er det også mig, der tager den opgave!Som yngre var Lene meget aktiv med svømning, badminton, fodbold og især var dans, den helt store lidenskab gennem mange år. I dag sluger job, politik og familie al tiden, men ved sommerfesterne på gården bliver der dog danset igennem…

Klik her, for Lene Madsen Milners kontaktoplysninger.

Tekst og foto: Gert Ellegaard

Interviewet er fra maj 2014.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
27.06.14
Opdateret
09.01.20
Link til denne side: