Søg
 

Lars Hoppe Søe

​- Jeg trives bedst under forhold, hvor der er højt til loftet, siger Lars Hoppe Søe, som trådte sine politiske barnesko i Socialdemokratiet, men fandt sin plads hos Radikale Venstre.​​

Vild med fodbold

- og lokalpolitik


Lars Hoppe Søe regnede ikke med at blive valgt, men nu er han altså i Regionsrådet og vil ikke nøjes med rollen som tilskuer. 

Bopæl: Næstved
Parti: Radikale Venstre
Født i Rødovre

Fysioterapeut, som gik ledervejen og i dag er chef for omkring 100 medarbejdere i driftsenheden Genoptræning og Rehabilitering i Køge Kommune. Familiefar til tre døtre og en husstand, der også omfatter tre-fire katte, to hunde og –indtil ræven kom på besøg - syv kæmpehøns. Lokalpolitiker med flere perioder i Næstved Byråd. Fodboldtræner med licens til at kunne træne professionelle spillere på 1.divisionsniveau. 

Og nu altså også nyvalgt medlem af Regionsrådet.

Sådan er den ultrakorte beskrivelse af Lars Hoppe Søe, der med egne ord ikke er kommet ind i Regionsrådet for at affinde sig med en rolle som tilskuer. Selv om valget var uventet, og selv om han repræsenterer et af de mindre partier med to ud af 41 pladser.

- Jeg tror altid på, at det kan lade sig gøre at flytte lidt på tingene. Det er en af de erfaringer, jeg har gjort i mit arbejde i Næstved Byråd. Det kan godt være, at det ikke bliver nemt, og det vil helt sikkert kræve meget arbejde, men det er altså muligt, siger Lars Hoppe Søe, der også er klar med sin første vurdering af den nye politikerscene i Sorø.

For stort
- Regionsrådet er alt for stort! 41 medlemmer virker voldsomt og overdimensioneret i forhold til de politiske opgaver. Måske bliver jeg ”klogere” hen ad vejen, men det er altså mit første indtryk ved mødet med det regionale niveau.

At entreen sker i en lille gruppe, generer ikke Lars Hoppe Søe det mindste. 

- Det har jeg altid været vant til, og det trives jeg bedst med. Jeg synes samtidig, at det er vigtigt, at de små partier er repræsenteret. Det er ofte her, at de lidt skæve og måske ”vilde” ideer opstår, og det har jeg bestemt tænkt mig at tage med ind i Regionsrådet. 

Lars Hoppe Søe tager også et stort engagement og en passion for lokalpolitik med i sit nye politiske virke.

- Lokalpolitik er fantastisk, synes jeg, og jeg køber slet ikke den der med, at det ikke nytter noget. Og der er lige så fantastisk, at man ikke kan leve af at være lokalpolitiker eller regionsrådsmedlem, men at man har sit arbejde og sine fritidsaktiviteter ved siden af!

Bagsiden
- Så ved jeg godt, fortsætter Lars Hoppe Søe, at der for nogen også kan være en bagside. Politikerjobbet er så tidskrævende, at man er nødt til at få accept fra sin familie og sine omgivelser, og det bliver nærmest en form for livsstil. Sådan har det i hvert fald været for mig.

- Jeg husker stadig, da jeg blev valgt første gang til Næstved Byråd. Da fik jeg den kommentar med på vejen fra en af de andre lokalpolitikere, at nu skulle jeg nok regne med at blive skilt, ha-ha. Sådan er det heldigvis ikke gået, selv om det undertiden har nærmet sig en form for rovdrift over for familien, når det hele foregår i fritiden.

Udgangspunktet for Lars Hoppe Søe professionelle karriere var fysioterapien og arbejdet at genoptræne folk. I dag bliver det dog ikke til så mange besøg i træningslokalet, selvom det kun ligger nogle få meter fra kontoret.

Fodboldsiden
Har man sagt Lars Hoppe Søe, kommer man ikke uden om også at sige fodbold. Hele livet igennem har den danske nationalsport haft et sikkert tag i næstvederen, som allerede tidligt valgte at gå trænervejen.

- Det skete, da jeg i sin tid begyndte at læse idræt, inden jeg valgte at uddanne mig som fysioterapeut. I studietiden tog jeg alle mulige trænerkurser, helt op til elitetrænerniveau, og jeg har faktisk papirerne i orden til at kunne tage et job som træner for en klub i 1. division, som er niveauet lige under Superligaen.

Så langt har Lars Hoppe Søe dog ikke valgt at gå ad trænervejen, men han har prøvet kræfter med en masse hold og klubber rundt om på Sjælland på diverse niveauer.

- For mig ligger der noget af en energibombe ved at være sammen med mennesker, der engagerer sig i det frivillige arbejde i klubberne, så jeg har altid prioriteret fodbolden som en vigtig del af mit liv. Efter jeg gik ind i politik, måtte jeg dog geare lidt ned i forhold til træner- og lederjob, men jeg følger det stadig og er fortsat bestyrelsesmedlem på nedsat tid i Herlufsholm Fodboldafdeling. Her jeg set et utal af fodboldkampe, og du kan også i fremtiden finde mig på Næstved Stadion, når det lokale divisionshold spiller kamp her. 

Lederrollen
Lars engagerede sig tidligt i trænerrollen i forhold til fodbolden, men der gik lidt længere tid, før han fandt ind på ledervejen, da han blev færdig som fysioterapeut og skulle ud at virke med sine færdigheder.

- Efter uddannelsen var jeg virkelig opsat på, at nu skulle jeg ud at rehabilitere, og det gjorde jeg  med stor fornøjelse i en del år, men efterhånden fangede det mig at arbejde med mennesker rent ledermæssigt, og jeg slog helt ind på det spor. Jeg har været leder flere steder rundt om på Sjælland, inden jeg kom til Køge Kommune.

- Jeg synes, at jeg som leder har stor fordel af, at jeg selv har masser af praktisk erfaring, og at jeg ikke udelukkende sidder med den teoretiske viden på lederområdet. Det er vigtigt, at man både har fagligheden og ledelsesredskaberne på plads.

Til gengæld bliver det til mange timer ved skrivebordet og med telefonen, et vilkår, mange andre ledere nok også kan nikke genkendende til.

Zoologisk have
Privatsfæren ligger for Lars Hoppe Søe i Næstved, byen, hvor han har tilbragt det meste af sin tilværelse, og hvor i dag bor med hustruen og tre børn, alle piger. De to ældste er tvillinger og står med deres 19 år gamle dåbsattest lige på tærsklen til voksenlivet, den mindste er 11.

- Så har vi også nogle katte, der er vel tre-fire stykker, og to hunde. Vi har også holdt høns, indtil ræven tog dem, så det har været noget af en zoologisk have. Vi havde syv høns af racen Orpington. Det er kæmpestore høns, som vejer omkring 4 kg, og med en hane, der konsekvent startede dagen omkring klokken halvfire om morgen, var vi nok ikke de mest populære naboer i kvarteret.

- Men jeg er nødt til at sige, at det er fantastisk at holde høns, og jeg tøvede ikke et sekund, da en medarbejder her på centret foreslog at lave en hønsegård her. Hønsene hjemme hos mig var kælehøns, som vi aldrig kunne drømme om at spise, men æggene var fremragende… 

Klik her, for Lars Hoppe Søes kontaktinformation​

Tekst og fotos: Gert Ellegard, Kommunikation

Interviewet er fra februar 2018.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
22.03.18
Opdateret
02.02.21
Link til denne side: