Søg
 

Kirsten Rask

​Hun er sygeplejerske, faglig aktiv og politiker. Derudover mor og bedstemor, så der er masser at tage sig til for Kirsten Rask.​​

Medarbejderne skal mere i spil

Kirsten Rask sidder i Regionsrådet for Socialdemokratiet, men hun er også selv ansat på et sygehus i Region Sjælland. Den kombination giver hende en enestående mulighed for at bringe lidt af virkeligheden ind i rådssalen.

  • Bopæl: Høng
  • Parti: Socialdemokratiet
  • Født i 1959

Der kan nogle gange være meget langt mellem det politikerne i Regionshuset i Sorø debatterer, og det, der rent faktisk foregår på sygehusafdelingerne. Det ved Kirsten Rask, for hun er både politiker og sygeplejerske på Slagelse Sygehus.

- Nogle gange har jeg lidt svært ved at genkende virkeligheden i det, vi gerne vil som politikere, og det, jeg oplever i mit daglige arbejde. Det er, som om virkeligheden ikke altid når helt frem til politikerne. Det frustrerer mig indimellem, men det positive er, at mit arbejde giver mig fingeren på pulsen i forhold til, hvad de ansatte oplever ude i virkeligheden, siger Kirsten Rask, der er meget optaget af sundhedspolitik og sundhedsinnovation.

- Jeg vil også gerne have medarbejderne meget mere i spil. Det er dem, der kender dagligdagen på sygehusene, og dem, der ofte har de bedste bud på, hvordan man kan gøre det smartere. Vi skal være gøre det meget lettere for disse ansatte at komme videre med deres innovative ideer, mener Kirsten Rask.

Den lille forskel

Det er svært at flytte bjerge i Regionsrådet, synes hun.

- Men hvis jeg kan være med til at gøre en lille forskel, der betyder meget for borgeren, så er jeg glad, siger hun og fortæller, at hun for eksempel var med til at sikre døre ind til patientstuerne på den midlertidige akutafdeling på Køge Sygehus - i stedet for den planlagte adskillelse med gardin.

- Det kan måske synes som en detalje for mange, men som sygeplejerske ved jeg, hvor vigtigt det er have det private rum, når man er syg, siger Kirsten Rask.

Direktør for eget liv

Hun er også optaget af projekt ”Patienten som partner”, der handler om at styrke patientens rolle i egen behandling. Målet er et endnu bedre sundhedsvæsen, hvor forebyggelse, behandling og pleje i højere grad afspejler patientens forventning og ressourcer.

- Det er ikke tilstrækkeligt at inddrage patienten og de pårørende. Der skal være et partnerskab mellem patienten og sygehuset. Man kan sige, at vi skal være bedre til at gøre patienten til direktør for eget liv, mener Kirsten Rask og siger, at et af redskaberne er at sætte flere af patientens egne ressourcer i spil i behandlingen.

- Beslutningen om behandling skal tages sammen med patienten og i mindre grad for patienten. Og så handler det meget om kommunikation og forventningsafstemning mellem patient og sygehussystem, for det er ofte i kommunikationen, der går noget galt, mener Kirsten Rask.

Elsker forandring

Regionspolitik fylder meget i hendes liv, men det gør fagforeningspolitik også. Kirsten Rask er medlem af kredsbestyrelsen i Dansk Sygeplejeråd, kreds Sjælland.

Familien er en anden vigtig del af Kirsten Rasks liv. Hun og ægtemanden Bjarne har tilsammen fire børn og fem børnebørn. Sidstnævnte i alderen mellem 1 og 12 år.

Når hun skal koble hjernen helt fra, tager hun på cykeltur i lokalområdet i Høng med sin mand. Eller ud at rejse.

- Der er nogle, der altid tager det samme sted hen hvert år. Vi har det princip, at vi aldrig tager det samme sted hen. Vi vil se noget nyt, og det er vi heldigvis enige om herhjemme, siger Kirsten Rask.

 

Kirsten Rask bor i et nyere parcelhuskvarter i Høng, og hun og manden Bjarne er vilde med at køre på cykel i forårs- og sommersæsonen.

Klik her, for Kirsten Rasks kontaktoplysninger.

Tekst: Ulla Grundtvig Brask

Foto: Bjarne Rask

Interviewet er fra marts 2014

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
25.04.14
Opdateret
07.12.16
Link til denne side: