Søg
 

Kirsten Rask

​Garvet politiker med hang til det nære

 

Kirsten Rask er på sin 3. periode i Regionsrådet og valgt til Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune.

Bopæl: Høng
Parti: Socialdemokratiet
Født i 1959
 
Det giver rigtig god sammenhængskraft og kontinuitet at være valgt til både region og kommune. Kirsten Rask har begge steder plads i sundhedsudvalgene og desuden også i Sundhedsudvalget i Danske Regioner, så hun kan brug sin viden på tværs.
 
Kirsten Rask er uddannet sygeplejerske og har arbejdet som sådan indtil februar 2018, hvor hun tog orlov for at kunne få bedre tid til at passe sine politiske valg. Hun er stadig medlem af Dansk Sygeplejeråds Kredsbestyrelse i Kreds Sjælland. 

 

 
Mere af det gode​
Med sit brede afsæt i sundhedspolitiske kredse skubber Kirsten Rask på for at øge samarbejdet både internt i regionen og på tværs af landet.
 
- Vores sygehuse kan hver især rigtig meget. Derfor er det vigtigt, at de også er gode til at lære fra sig, hvis der er andre, der måske har nogle udfordringer på et område, siger hun og fortsætter: - Vi skal også blive bedre til at samarbejde og lære af sygehuse i andre regioner, for de har garanteret nogle kompetencer, som vi kan bruge til gavn for vores patienter.
 
Tæt på borgeren
Siden regionernes dannelse er meget behandling blevet centraliseret. Det har været vigtigt for at sikre, at de medarbejdere, som skal behandle patienterne, er så dygtige som muligt til at behandle svær sygdom. 
 
- Når man ikke er svært syg eller er blevet stabil i sin sygdom, så er det ikke altid nødvendigt, at patienten behandles langt fra hjemmet. Så kan meget foregå på det lokale sundhedscenter eller hjemme. Dét skal vi blive meget dygtigere til i de kommende år, så vi sparer patienter og pårørende for lange køreture, siger Kirsten Rask.
 
Kirsten Rask kalder det ”den rette patient i den rette seng på det rette tidspunkt og til den rette behandling. Hvis det ikke er nødvendigt med en seng på sygehuset, så skal der være et velfungerende sundhedsvæsen i nærmiljøet. Dét skal Region og kommuner blive meget bedre til at samarbejde om, mener hun. 
 
Svær balance
For Kirsten Rask er arbejdsmiljø et meget vigtigt område, fordi glade medarbejdere er med til at give glade patienter og pårørende.
 
Det var derfor ét af valgtemaerne, og det berørte derfor Kirsten Rask meget, at Region Sjælland på grund af dårlig økonomi var nødt til at opsige en del medarbejdere i november 2018. 
 
- Regionens økonomi er ikke så meget forskellig fra ens egen husholdningspung. Hvis der ikke er flere penge tilbage, bliver man nødt til at reducere udgifterne, forklarer Kirsten Rask med håbet om, at man for resten valgperioden kan forsætte med at udvikle regionen.
 
Hjem til familien
Det nære er også dét, der trækker Kirsten Rask hjem. Når hun ikke arbejder er familielivet i højsædet. Hun og ægtemanden Bjarne har tilsammen fire børn og efterhånden seks børnebørn mellem tre og 16 år. 
 
Skal der slappes helt af for politik tager hun og ægtemanden på ferie. Det er som oftest med campingvognen eller en rejse til udlandet. Og selvom det er ved campingbordet, så bliver mails stadig læst og som oftest besvaret blot med lidt længere svartid og vigtige sundheds- og politiske nyheder bliver stadig fulgt, så hun er nogenlunde opdateret, mens hun er væk. Så det er måske ikke hele sandheden, at skrive “slappes helt af fra politik”. Det er nok nærmere “næsten slappe af” for helt slippe det, kan Kirsten Rask aldrig.
 
 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
01.05.19
Opdateret
02.02.21
Link til denne side: