Søg
 

Kirsten Devantier

​Kirsten Devantier er glad for kunst, men maler ikke selv.
- Jeg har faktisk aldrig forsøgt. Men hvis jeg skulle, ville jeg gøre det i Maine i USA, hvor vi tager til nogle gange om året. Min mor bor i USA. Det er et fantastisk sted, og jeg kunne male sæler og hvaler, der svømmer rundt i Atlanterhavet lige uden for vores vinduer i sommerhuset, siger hun.

Hun har altid et øje på de svageste

Kirsten Devantiers tysk-jødiske familiebaggrund præger hendes engagement i politik: I alt, hvad hun foretager sig, er fokus, at alle skal
føle sig hørt og set

  • Bopæl: Næstved
  • Parti: Venstre
  • Født i 1947

Hendes mormor blev sendt til Auschwitz under 2. verdenskrig og hendes mor deporteret til Polen. Venstre-politikeren Kirsten Devantier selv blev født nogle år efter krigen, da det lykkedes familien at flygte til Danmark.

- Min mor er fyldt 90 år og er stadig frisk. Det er nogle seje kvinder i min familie, smiler Kirsten Devantier, der tror, at det positive i den meget barske familiehistorie er, at hun er opvokset med det at have respekt og empati for dem, der skiller sig ud.

- Jeg har nok altid opmærksomhed på, at ingen skal føle sig undertrykt, og alle skal kunne komme til orde, siger hun.

En god start for alle
Det har hendes elever gennem næsten 40 år fået at føle på den kærlige måde. Hun har arbejdet som folkeskolelærer i alle årene, og Kirsten Devantiers hjerte har især de seneste mange år banket for at hjælpe de tosprogede børn og deres familier godt på vej i samfundet.

Ikke bare med faglig bistand. Hun har også følt et stort ansvar i forhold til at rådgive børnene og deres familier om skrevne og uskrevne regler i Danmark. Dannelse og almindelig sund fornuft, kalder hun det selv.

- Jeg kan se, jeg har gjort en forskel for disse mennesker, og det er en god følelse. Mange af dem har jeg stadig kontakt med, og jeg kan se, de klarer sig godt. Det er fantastisk, siger Kirsten Devantier, der gik på pension i sommeren 2013.

Nu er der blevet endnu mere tid til at passe både posten som medlem af Næstved Byråd og Regionsrådet.

- Ja politik fylder meget i mit liv, og jeg synes også, at politik er blevet mere komplekst gennem årene. Det gør det sværere og mere tidskrævende at sætte sig ind i alle sagerne, mener Kirsten Devantier.

Klar tale, tak
Hun er meget optaget af at gøre det tydeligt for både sig selv og borgerne, hvilke konsekvenser hendes beslutninger i Regionsrådet får.

- Når jeg sidder med en sag, stiller jeg altid spørgsmålet: Hvad får det her af betydning for den enkelte borger? For det er jo det, politik skal handle om, siger hun.

Ønsket om klar kommunikation går også igen i Kirsten Devantiers tilgang til borgerne i Region Sjælland.

- Borgerne er kvikke og kritiske. De gider ikke høre på vores ”bla bla bla”. De kan godt gennemskue det, hvis ikke vi siger hele sandheden. Derfor gør jeg selv meget ud af at sige tingene så lige ud ad landevejen som muligt. Også når det gælder sager, hvor borgerne er utilfredse med vores beslutninger, siger Kirsten Devantier, som er drevet af netop det at opleve, at hun er med til at gøre en forskel for borgerne i Region Sjælland.

- Når jeg holder op med at være nysgerrig og nævenyttige, holder jeg op i politik. Der er jeg ikke nået til endnu, siger den 67-årige Næstved-borger, der især glæder sig over de mange positive tiltag, der er sket inden for psykiatrien.

- Vi har taget et kvantespring i psykiatrien, og de ansatte har virkelig knoklet for det. Jeg er stolt af arbejdet, men jeg ved da godt, at vi kan gøre endnu mere for, at borgerne får den hjælp, de skal have hurtig, siger Kirsten Devantier.

Kunsten i livet
Når hun ikke beskæftiger sig med politik det ene eller det andet sted, er Kirsten Devantier vild med at være sammen med hendes og mandens tilsammen fire børn - og fem børnebørn mellem tre og 15 år. Men der er også tid til at dyrke den livslange interesse for god kunst, og når hun ikke nyder værkerne i hjemmet i Næstved, går hun gerne på kunstudstilling.Når man har en hund, er der altid en god grund til at gå en dejlig tur. Kirsten Devantier bor i Næstved og har nem adgang til grønne områder.

Klik her, for Kirsten Devantiers kontaktinformation.

Tekst: Ulla Grundtvig Brask
Foto: Bo Nymann

Interviewet er fra februar 2014​

Oprettet
08.01.12
Opdateret
18.01.22
Link til denne side: