Søg
 

Julie Jacobsen

Fra mavedans til politik

Julie Jacobs​en er ”blevet bidt af en gal politiker” og trives med de lange møder. Hun tager hjem med ny energi efter en maratondag i Regionshuset

  • Bopæl: Kelstrup (Vig)
  • Parti: Dansk Folkeparti
  • Født: 1985
Mine børn ved udmærket, at når jeg bliver stoppet i brugsen af en borger, der skal have ”tin​gene ud”, så kan det godt tage lidt tid. Det er nok et lidt anderledes liv at være barn af en politiker, men efter et par år har de nu vænnet sig til det.

Julie Jacobsen har prøvet lidt af hvert i sit 34 år lange liv. Hun har været butiksslagter, har arbejdet på en skønhedsklinik, været køkkenleder og er uddannet rejseguide, inden hun for et par år siden kastede sig over studierne, tog en bachelor fra RUC i politik og administration og nu er fortsat med retning mod en kandidat i forvaltning.

Undervejs har hun også fået tre børn, som i dag er i alderen 7-13 år, hun har tegnet sit eget træhus i Kelstrup, og hun er gået aktivt ind i politik og er blevet valgt til både Regionsrådet og til kommunalbestyrelsen i Odsherred.

Til gengæld har hun skruet voldsomt ned for sin helt store passion i fritiden, mavedansen!

- Jeg har danset virkelig meget mavedans tidligere, hvor jeg også tog ud for at optræde med det, men det har jeg altså måttet lægge på hylden for at få tid til det hele i dag. Jeg følger dog stadig meget med i miljøet omkring mavedans i Danmark, hvor vi faktisk har mange dygtige dansere, siger Julie Jacobsen, som er yngste medlem af Regionsrådet. 

Møder Velforberedt
Med egne ord blev Julie Jacobsen ”bidt af en gal politiker”, da hun ved sidste valg for første gang stillede op og blev valgt ind i både region og kommune.

- Det er sindssygt spændende, og det er sjovt. Når jeg har haft en dag i Regionshuset med maratonmøder over mange timer, tager jeg hjem med ny energi i stedet for at være fuldstændig udkørt og træt. Det er nok typisk for mig, for jeg nyder at have travlt, siger Julie Jacobsen, som sætter en ære i at være velforberedt.

- Dagsordenerne bliver læst i god tid før møderne, så jeg har tid til at få tingene undersøgt og uddybet på forhånd. Jeg møder altid velforberedt og har mine eventuelle spørgsmål klar.

Kun en enkelt gang er Julie Jacobsen taget hjem fra det politiske arbejde med ondt i maven. Det var i forbindelse med den økonomiske redningsplan i 2018.

- Det var ikke sjovt at skulle træffe beslutninger, som direkte påvirker medarbejderne og dermed også patienter og borgere i regionen, men det hører altså med til jobbet som politiker. Alligevel var det svært, for man ved jo, at bag tallene og papirerne gemmer sig rigtige mennesker og skæbner.

Sagde først nej
I lighed med flere af sine politiske kolleger kom Julie Jacobsen ind i politik, fordi hun altid har haft en trang til at ”blande sig” og har haft svært ved at holde bøtte.

- Jeg har siddet i forskellige forældrebestyrelser gennem årene og har været med til at starte en privat børnehave her i Vig, så på den måde har jeg altid været aktiv. Op til forrige kommunalvalg syntes jeg ikke rigtigt, at jeg kunne spejle mig i nogen af de opstillede politikere, og så tænkte jeg, at så måtte jeg jo gøre noget selv og melde mig ind i et parti.

- Selv om jeg var ret sikker på, at jeg nok hørte mest til Dansk Folkeparti, gik jeg grundigt til værks og læste de forskellige partiers programmer, inden jeg besluttede mig. Da vi nåede frem til det seneste valg, blev jeg først opfordret til at stille op til kommunalbestyrelsen. Bagefter tog Peter Jacobsen (1. næstformand i Regionsrådet, red.) fat i mig og spurgte, om ikke også regionen ville være noget for mig?

- Nej, nej, nej, var min første reaktion, men jeg endte med at sige ja, også fordi det var første gang som opstillet begge steder, og der er jo ingen, der bliver valgt første gang…

Med en far, der både har været tømrermester og skovløber, måtte det naturligvis blive et træhus, da Julie Jacobsen tegnede og byggede hjemmet i Kelstrup.

Frem med strikketøjet
Vælgerne ville det dog anderledes, og Julie Jacobsen kom ind begge steder. Ved det efterfølgende folketingsvalg blev hun også opstillet, i København, men denne gang opnåede hun dog ikke valg.

- Det vidste jeg nu godt på forhånd, og jeg er meget glad og tilfreds med de hverv, jeg allerede har. Jeg har fundet en hverdag, hvor jeg kan nå at passe begge poster og mine studier på samme tid, uden at det går ud over den tid til mine børn og mine venner, som jeg også prioriterer så højt. Der er balance i tingene, og jeg har stor glæde ved det hele.
Mavedansen er som nævnt blevet ofret, men en anden gammel fritidsinteresse er der rigeligt plads til, endda samtidig med de politiske møder. Her finder Julie Jacobsen ofte strikketøjet frem.

- De andre politikere griner nogle gange lidt af mig, når jeg som yngste medlem sidder med strikkepindene, men det har jeg gjort, fra jeg som helt lille lærte det af min mormor, og jeg stresser virkelig godt af ved at strikke.

Tæt på naturen
Naturen er et andet yndet afstressningsmiddel for den nordvestsjællandske politiker, der med en skovløber som far fik naturen ind fra barnsben.

- Jeg er vokset op med, at når man hører en fugl synge i skoven, skal man genkende den. Det er en form for miljøskade, og den har jeg så givet videre til mine egne børn, siger Julie Jacobsen, der er født og opvokset i Odsherred og ikke selv regner med nogensinde at skulle flytte herfra.

- Vi bruger naturen meget og kan ikke undvære den. Og selv om vi bor på en villavej, hvor børnene kan cykle og løbe på rulleskøjter, er vi tilpas langt ude på landet til, at vi også møder ugler og rådyr. Det er her, jeg har hjemme. I mit eget hus, som jeg selv skabte på tegnebrættet for fjorten år siden.

- Hvordan jeg kunne gøre det? Jamen, men min far har også været tømrermester, og jeg har set ham tegne huse så mange gange, at jeg godt vidste, hvordan man skulle slå de streger…

Interviewet er fra 2019.

Tekst og foto: Gert Ellegaard, Koncern Kommunikation og Presse.

​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
09.01.20
Opdateret
02.02.21
Link til denne side: