Søg
 

Jens Ravn

67 næste gang
 

Jens Ravn er stoppet som landmand og har solgt fødegården. Han har fået mere tid til alt det, der var mindre tid til, da han virkede som landmand. Hvor længe han fortsætter i regionsrådet, overvejer han stadigvæk.​

 
  • ​Bopæl: Stege
  • Parti: Venstre
  • Født i 1952
Ved årsskiftet 2018-2019 stoppede Jens Ravn som landmand, og i marts 2019 flyttede han fra sin fødegård, Katrinedal. Fra sit nye hjem kan han se hjem til gården og markerne, som han har dyrket med blandt andet byg, hvede og roer.
  
- Jeg var afklaret med, at det var den vej, det skulle gå. Det er mange år siden, at det stod klart, at mine sønner ikke ville overtage gården, så jeg har haft tid til at tænke over det, men det var da svært at forlade gården, siger han. 
  
Selv om han er flyttet fra gården, er landmanden ikke flyttet helt ud af Jens Ravn. 
 
- Her i høsttiden har jeg cyklet rundt og set på mejetærskere. Før høsten var jeg også ude at bide i hveden og byggen, og i foråret var jeg lige ude og skrabe i jorden, siger Jens Ravn.
 
Arbejdsdagen, han brugte på at pløje, harve og så, bruger han i dag på alt det, han lavede ved siden af landbruget. Blandt andet sagerne i Regionsrådet, posten som formand for bestyrelsen i Møn Bank og cirkeltræning. 
  
- Jeg har det godt med at have bedre tid til de opgaver, jeg har. Jeg behøver ikke længere stå op klokken fire - halv fem for at læse op på dagsordenen til regionsrådsmødet, siger han.
 

Jens Ravn i sin nye have med udsigt til Stege Nor, hvor han ynder at sejle i kajak. Han har svært ved at forstå, at det er svært at trække praktiserende læger til den sydlige del af Region Sjælland. 

I kajak på Stege Nor
​Derudover er der blevet mere tid til en tur i kajakken på Stege Nor – både alene og sammen med hustruen, Bente. En aktivitet, han sætter stor pris på.
 
Han har også fået tid til at holde tre ugers sommerferie sammen med sin kone lige i den periode, hvor landmændene gør sig klar til høsten. Mens han var landmand, rejste han kun væk fra gården i en uge om sommeren. 
 
-  Det har været rart med god tid til gåtur, ture i kajakken, og jeg glæder mig til at komme ud at rejse lidt mere, siger han. 
  
Hovedparten af sommerferien blev dog brugt i det nye hjem, som Jens Ravn har bygget i Lendemarke nær Stege. 
 
- Vi kan næsten ikke løsrive os fra huset, fordi det er spændende, at det hele er nyt, og haven er vi slet ikke færdige med at indrette, siger Jens Ravn. 
  
Den helt store gevinst ved det nybyggede hus er, at Jens Ravn slipper for vedligeholdelsesarbejdet. Det er han glad for. På Katrinedal bruge han mange timer på at kalke mure og tjære sokler. 

- Den tid bruger jeg i stedet på at optimere udsigter i haven til Stege Nor, siger han. 

Jan Ravn billede 2.jpgJens Ravn foran sit nye hus, som han flyttede ind i sammen med sin kone i marts 2019 for at nyde tilværelsen som eks-landmand. Det giver han blandt andet mere tid til at passe opgaverne som medlem af Regionsrådet. ​

Mexico og Peru
Selv
om han nærmer sig pensionsalderen, har han langt fra tænkt sig at synke ned i lænestolen og bare nyde udsigten fra sit nye hjem. Han går med planer om at holde fast i den årlige skiferie til Østrig, men han har også planer om at komme ud i verden. Især Mexico og Peru står højt på ønskelisten. 

- Det er nogle spændende kulturlande, som jeg gerne vil besøge, siger han. 
  
Jens Ravn ser sig selv om repræsentant for borgerne i den sydlige del af Region Sjælland. 
  
- Som medlem af Regionsrådet er jeg repræsentant for alle borgere i regionen, men hvis der ikke er nogle med fra området hernede, bliver det nemt overset. Jeg gør mit for at undgå, det sker, siger han. 
  
Selv om Jens Ravn er Venstremand, er han ikke med på det hold, der vil lukke regionerne. Tværtimod. Han synes, at regionen skal have mere ansvar for sin egen økonomi og mulighed for at spare op. 
  
- Miljø, jordforurening og regional udvikling er områder, som jeg synes, at vi skal styrke eller have som ansvarsområde. Og så skal samarbejdet mellem regionen og kommunerne styrkes blandt andet i forhold til genoptræning af patienter, siger han. 
  
Han synes også, at der bør tænkes anderledes om den kollektive trafik. 
  
- Vi kan ikke dække alle områder med busser, men en af de store opgaver, vi har foran os, er at gøre det mere fleksibelt for pendlerne, så de kan køre ind til et centralt sted og tage toget videre, siger han.
  
Jeg forstår ikke...
Det præhospitale står ham nært, og han ville gerne arbejde videre med det område. Han er stolt af den præhospitale plan, han har været med til at lave i det tidligere Præhospitalt Udvalg. Ifølge Jens Ravn skal der arbejdes videre med at udvikle området, hvis Region Sjælland skal fortsætte med at have det bedste præhospitale set up i landet.
 
Og så er der problematikken med at få unge læger til at flytte til provinsen og slå sig ned som praktiserende læger i de områder, hvor der er mangel på dem.  
 
- Jeg forstår ikke, hvorfor det er så svært at trække dem hertil. Her i Stege eller i Maribo kan de få et hus med en god beliggenhed og have en økonomi, der er betydelig bedre end i for eksempel København, siger han. 
 
Han slår fast, at der fortsat skal arbejdes på at finde ud af, hvad der skal til for at tiltrække flere praktiserende læger til Region Sjælland.
  
Beslutningen om, hvor længe Jens Ravn bliver i det offentliges tjeneste, venter på at blive taget. Han holder fast i, at det er nødvendig at holde sig i gang, nu hvor han har bedre tid til tillidsposterne. 
  
- Jeg bliver 67 næste gang, og man skal føle, at man kan løfte opgaven, siger han. 
  
Næste gang, der er valg til regionsrådet, er i 2021. Med eller uden Jens Ravn i lygtepælene. 
 
 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
28.08.19
Opdateret
02.02.21
Link til denne side: