Søg
 

Jens Gredal

​Lige vilkår for alle

For praktiserende læge og regionsrådspolitiker, Jens Gredal, er det vigtigt, at alle borgere i Region Sjælland har lige adgang til behandling.

  • Bopæl: Møn
  • Parti: Socialdemokratiet
  • Født i 1954
I et hyggeligt hus i Askeby på Møn bor socialdemokraten, lægen, jægeren, ægtemanden og bedstefaderen, Jens Gredal, sammen med sin kone. Han åbner døren og byder indenfor i sit hyggelige landkøkken, hvor den store interesse for jagt skinner tydeligt igennem i jagtmotiverne på tapetet på væggen. Vi skal tale om, hvorfor den praktiserende læge fra Præstø er blevet politiker.Lige adgang til sundhed
- I bund og grund, så handler det, set fra mit perspektiv, om, at sundhedsvæsenet i Region Sjælland er udfordret, og vil blive det endnu mere de næste år. Der er mangel på læger, som betyder, at borgere, der er bosat i yderområder får en dårligere adgang til behandling. Med andre ord er adgangen til sundhedsvæsenet betinget af geografi, hvilket ikke er rimeligt.

- Generelt er der for stor forskel på de tilbud der eksempelvis gives på Lolland-Falster og i de mere centrale dele af regionen, uanset om det er adgang til behandling på sygehus eller hos praktiserende læge.

Ind med modermælken
- Det, der fik mig til at gå ind i politik, var en indignation på mine patienters vegne. Jeg synes simpelthen, at det er urimeligt, at mine patienter skal have dårligere adgang til behandling, end patienter der bor andre steder i Region Sjælland. Som politiker er jeg selvfølgelig nødt til at se det lidt bredere perspektiv, men det var det, der fik mig i gang.

- Det ligger mig ikke så fjernt at gå ind i politik. Min mor var Eva Gredal, som var socialdemokratisk socialminister fra 1971-73 og 1975-78, så man kan godt sige, at den socialdemokratiske tankegang, som jo blandt andet handler om lighed, kom ind med modermælken.

Trofævæggen
Den hyggelige snak i køkkenet drejer over på, hvad Jens Gredal laver, når han ikke er politiker.

- I min fritid går jeg meget på jagt. Jeg elsker at stå tidligt op, og liste ud i naturen og få de oplevelser, som jagten giver. Og så går jeg også til revolverskydning sammen med nogle venner en gang om ugen.

Jens tilbyder at vise trofævæggen frem, og vi rejser os og går ind i stuen, der er domineret af en stor bogreol. Væggen er ikke, som man skulle tro, en væg fuld af gevirer. Nej, trofæerne er billeder af børn, plejebørn og børnebørn, der uden tvivl spiller en stor rolle i livet.

- Alle de her mennesker er mine trofæer.

I sit professionelle liv er Jens praktiserende læge. Han har konsultation i Remisen i Præstø.Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
02.07.19
Opdateret
09.01.20
Link til denne side: